Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Soczyste mięso w aromatycznym gęstym sosie. Idealne na rodzinny obiad.
Smaczna pasta z makreli i twarogu. Polecam.
Odsłon: 127
Przyszła jesień a wraz z nią dynia. :) Królowa sezonu jesiennego. Pozytywnie...
Odsłon: 93
Dzisiaj szynka wieprzowa w sosie własnym, pyszne , kruche mięsko. Przepis pro...
Odsłon: 2226
Smaczna pasta z makreli i twarogu. Polecam.
Odsłon: 127
Przyszła jesień a wraz z nią dynia. :) Królowa sezonu jesiennego. Pozytywnie...
Odsłon: 93
Dzisiaj szynka wieprzowa w sosie własnym, pyszne , kruche mięsko. Przepis pro...
Odsłon: 2226
Składniki
Mięso obsypujemy solą i pieprzem. Smażymy na oleju z obu stron, aż będzie lekko rumiane (po ok 5 minut z każdej strony). Dodajemy cebulę pokrojoną w ćwiartki i smażymy jeszcze 2-3 minuty. Zalewamy wodą, dodajemy kostkę, chrzan, pieprz ziołowy. Dusimy pod przykryciem ok 30 minut. Wyjmujemy kotlety na talerz. Mąki mieszamy i rozprowadzamy w połowie szklanki wody. Tą mieszanką zagęszczamy sos. Dodajemy cząber, dokładnie mieszamy. Na końcu wkładamy kotlety z powrotem na 1-2 minuty. Mięso podajemy z kaszą, ryżem, makaronem lub ziemniakami i surówką.