Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
jak dla mnie to najlepsze te pieczareczki :))
Ciasto Trójmiasto jest niezwykle pracochłonne, ale warte każdej poświęconej m...
Odsłon: 11401
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 57
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 7717
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154991
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1081
Ciasto Trójmiasto jest niezwykle pracochłonne, ale warte każdej poświęconej m...
Odsłon: 11401
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 57
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 7717
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154991
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1081
Składniki
Pieczarki obrać i przekroić na 4 części. Na rozgrzanym maśle smażyć pieczarki, pod koniec smażenia skropić je maggi i wymieszać. Zostawić je na patelni tylko zmniejszyć ogień.
Mięso umyć, osuszyć i rozbić tłuczkiem. Każdego kotleta z obu stron posypać sola, pieprzem i mąką. Na jednym talerzu rozbełtać jajka, a na drugi nasypać bułkę tartą. Kotlety panierować w jajku i bułce, smażyć na rozgrzanym maśle lub smalcu z obu stron. Na każdego kotleta rozłożyć pieczarki i podawać. Smacznego