jak dla mnie to najlepsze te pieczareczki :))
Schab z pieczarkami
Składniki
- 4 kotlety schabowe
- 1/2 kg pieczarek
- 2 jajka
- bułka tarta
- mąka, sól, pieprz
- masło klarowane do smażenia lub smalec
- maggi
Składniki
- 4 kotlety schabowe
- 1/2 kg pieczarek
- 2 jajka
- bułka tarta
- mąka, sól, pieprz
- masło klarowane do smażenia lub smalec
- maggi

Etapy przygotowania
Pieczarki obrać i przekroić na 4 części. Na rozgrzanym maśle smażyć pieczarki, pod koniec smażenia skropić je maggi i wymieszać. Zostawić je na patelni tylko zmniejszyć ogień.
Mięso umyć, osuszyć i rozbić tłuczkiem. Każdego kotleta z obu stron posypać sola, pieprzem i mąką. Na jednym talerzu rozbełtać jajka, a na drugi nasypać bułkę tartą. Kotlety panierować w jajku i bułce, smażyć na rozgrzanym maśle lub smalcu z obu stron. Na każdego kotleta rozłożyć pieczarki i podawać. Smacznego
Przepis w Waszym wykonaniu (6)


Komentarze do przepisu (3)
Ostatnio komentowane przepisy

Polecam. Pożywna, smaczna.
- Polska
- Włoska
- Śródziemnomorska
- Wegetariańskie
- Makaron
- Warzywa
- Kapusta
- Fasolka
- Nabiał
- Ser
- Przyprawy
- Czosnek
- Kolendra
- Płatki
- Makarony
- Makaronowe
- Dla zdrowia
Odsłon: 810
Nie ma to jak domowe pierogi z ziemniakami, serem i cebulką.
Odsłon: 1274
Ciasto z tego przepisu jest elastyczne, dobrze pierogi się skleja, nie lepi s...
Odsłon: 353
Ostatnio komentowane przepisy

Polecam. Pożywna, smaczna.
- Polska
- Włoska
- Śródziemnomorska
- Wegetariańskie
- Makaron
- Warzywa
- Kapusta
- Fasolka
- Nabiał
- Ser
- Przyprawy
- Czosnek
- Kolendra
- Płatki
- Makarony
- Makaronowe
- Dla zdrowia
Odsłon: 810
Nie ma to jak domowe pierogi z ziemniakami, serem i cebulką.
Odsłon: 1274
Ciasto z tego przepisu jest elastyczne, dobrze pierogi się skleja, nie lepi s...
Odsłon: 353



Składniki
- 4 kotlety schabowe
- 1/2 kg pieczarek
- 2 jajka
- bułka tarta
- mąka, sól, pieprz
- masło klarowane do smażenia lub smalec
- maggi
Pieczarki obrać i przekroić na 4 części. Na rozgrzanym maśle smażyć pieczarki, pod koniec smażenia skropić je maggi i wymieszać. Zostawić je na patelni tylko zmniejszyć ogień.
Mięso umyć, osuszyć i rozbić tłuczkiem. Każdego kotleta z obu stron posypać sola, pieprzem i mąką. Na jednym talerzu rozbełtać jajka, a na drugi nasypać bułkę tartą. Kotlety panierować w jajku i bułce, smażyć na rozgrzanym maśle lub smalcu z obu stron. Na każdego kotleta rozłożyć pieczarki i podawać. Smacznego
ja przykrywam jeszcze plastrem sera żółtego na koniec smażenia :)
Baaardzo apetycznie wygląda!
Oj....pieczareczki to wyglądają tak smakowicie,że aż mnie w dołku ścisnęło,tak bym sobie zjadła:) Zrobię takie z kotletem z indyka lub kurczaka bo od długiego czasu nie jem ssaków. Talerzyk śliczny:)