Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
idealny do kanapek jak i na gorąco :)
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 223
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 742
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 1289
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 24961
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 223
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 742
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 1289
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 24961
Składniki
Schab umyć i osuszyć. Ostrym nożem robić w schabie 10 dziur, do każdej z nich wcisnąć suszonego pomidora. 2 ząbki czosnku przecisnąć przez praskę. Czosnek wymieszać z solą i natrzeć schab. Następnie mięso oprószyć papryką i dokładnie obsypać majerankiem. Wstawić na ok 20 minut do lodówki. Mięso przełożyć do naczynia żaroodpornego lub na blaszkę (przykryć szczelnie folią aluminiową). Piec 1godzinę i 20 minut w 180 stopniach, po tym czasie naczynie odkrywamy a z blaszki zdejmujemy folię aluminiową i jeszcze przez 10-15 minut pieczemy. Mięsko jest idealne na ciepło do obiadu jak i na zimno do kanapek. Smacznego