Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
idealny do kanapek jak i na gorąco :)
Pyszne danie obiadowe na każdą okazje. Uwielbiam czerwona kapustę, jest smacz...
Odsłon: 10081
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 9122
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6486
Pyszne danie obiadowe na każdą okazje. Uwielbiam czerwona kapustę, jest smacz...
Odsłon: 10081
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 9122
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6486
Składniki
Schab umyć i osuszyć. Ostrym nożem robić w schabie 10 dziur, do każdej z nich wcisnąć suszonego pomidora. 2 ząbki czosnku przecisnąć przez praskę. Czosnek wymieszać z solą i natrzeć schab. Następnie mięso oprószyć papryką i dokładnie obsypać majerankiem. Wstawić na ok 20 minut do lodówki. Mięso przełożyć do naczynia żaroodpornego lub na blaszkę (przykryć szczelnie folią aluminiową). Piec 1godzinę i 20 minut w 180 stopniach, po tym czasie naczynie odkrywamy a z blaszki zdejmujemy folię aluminiową i jeszcze przez 10-15 minut pieczemy. Mięsko jest idealne na ciepło do obiadu jak i na zimno do kanapek. Smacznego