Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
jesienna, smaczna odmiana schabowego :-)
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 354
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 49
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 376
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 814
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 354
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 49
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 376
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 814
Składniki
Schab umyć, pokroić w cienkie paski, oprószyć solą i pieprzem i smażyć na złoty kolor z każdej strony. Następnie przełożyć do garnka, w którym będziemy dusić całą potrawę. Na tej samej patelni zeszklić obraną i pokrojoną w piórka cebulę, dodać pokrojony drobno czosnek, krótko przesmażyć. Pieczarki oczyścić, pokroić w półplasterki, dorzucić na patelnię. Całość chwilę podsmażyć i przełożyć do garnka z mięsem. Papryki umyć, usunąć gniazda nasienne, pokroić w paski i dodać do garnka, wlać puszkę pomidorów, przykryć i całość dusić około 30 minut (aż mięso będzie miękkie). Ogórki pokroić w cienkie paski i dodać do garnka. Doprawić solą, pieprzem i papryką i dusić pod przykryciem jeszcze ok. 10 minut. W razie potrzeby dolać 1/4 szklanki wody. Gotową potrawę podawać z pieczywem, ryżem lub kaszą. Smacznego :-)