Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pasuje zarówno do ziemniaków, ryżu jak i na kanapki.
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 17
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 17
Składniki
Do wolnowaru włożyć mięso w całości. Dodać ząbki czosnku, plaster imbiru, ziele angielskie, liście laurowe i jedną papryczke chili przekrojoną wzdłóż. w osobnym naczyniu przygotować sos. Koncetrat pomidorowy wymieszac z suszonymi przyprawami (szosnek, papryka, pieprz) dodać sos sojowy. Sosem zalać mięso. Gotowac. 8 godzin w niskiej temperaturze, bądź 4 godziny w wysokiej. Pod koniec gotowania wyjąc mięso do miseczki i "porozrywać" widelcami. Następnie wyjąć liście laurowe, ziele angielskie, imbir i jedną połowę papryczki chili. Powstały sos zblendowac, dodać mięso i wymieszać. Podawać na ciepło do obiadu, bądź na zimno na kanapki. Smacznego.