Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Schab z zasmażaną kapustą"
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 220
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 220
Składniki
Schab umyć, pokroić na dość grube paski, oprószyć solą i pieprzem. Cebulę posiekać, kapustę oczyścić i poszatkować. W garnku rozgrzać masło (2 łyżki odłożyć), zeszklić cebulę, dodać kapustę, lekko doprawić solą i pieprzem i dusić, aż zmniejszy swoją objętość. Podlać szklanką wrzątku i dalej dusić.
Schab usmażyć na oleju, dodać do kapusty, dusić razem do miękkości. Zrobić zasmażkę z 2 łyżek masła i mąki, dodać do kapusty, zagotować, posypać koperkiem.
ok. 70 minutŹródło: Twoje Imperium