Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo wykwintne danie, które każdy może wykonać nawet początkujący kucharze.
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 231
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 1865
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1828
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 3509
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 27995
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 231
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 1865
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1828
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 3509
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 27995
Składniki
Schab rozbić na niezbyt cienkie plastry. Oprószyć solą i pieprzem ziołowym. Jeśli mamy patelnię grillową, to obsmażyć kotlety bez tłuszczu z każdej strony.
Nagrzać piekarnik do 180 st.C.
Na każdy kotlet schabowy położyć po łyżce żurawiny /oczywiście jeśli kotlet jest dość duży, to więcej/. a na wierzch plaster żółtego sera. Środek sera oprószyć papryką i koperkiem.
Tak przygotowane kotlety wstawić do nagrzanego piekarnika i piec ok.30 minut. Podczas pieczenia podlać kotlety winem lub rosołem. Podawać z ziemniaczkami i ulubioną surówką. SMACZNEGO!