Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo wykwintne danie, które każdy może wykonać nawet początkujący kucharze.
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15589
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4678
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 358
Zapraszam na ciepły podwieczorek. Niespodziewany gość w dom, serniczki na stó...
Odsłon: 2862
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15589
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4678
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 358
Zapraszam na ciepły podwieczorek. Niespodziewany gość w dom, serniczki na stó...
Odsłon: 2862
Składniki
Schab rozbić na niezbyt cienkie plastry. Oprószyć solą i pieprzem ziołowym. Jeśli mamy patelnię grillową, to obsmażyć kotlety bez tłuszczu z każdej strony.
Nagrzać piekarnik do 180 st.C.
Na każdy kotlet schabowy położyć po łyżce żurawiny /oczywiście jeśli kotlet jest dość duży, to więcej/. a na wierzch plaster żółtego sera. Środek sera oprószyć papryką i koperkiem.
Tak przygotowane kotlety wstawić do nagrzanego piekarnika i piec ok.30 minut. Podczas pieczenia podlać kotlety winem lub rosołem. Podawać z ziemniaczkami i ulubioną surówką. SMACZNEGO!