Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo wykwintne danie, które każdy może wykonać nawet początkujący kucharze.
Dziś, jako że sezon był urodzajny to jest bajecznie pyszna zupka ANASAZI KOKO...
Odsłon: 214
Banalna w przygotowaniu zapiekanka z cukinią i serkiem wiejskim. Świetnie spr...
Odsłon: 20296
Dziś, jako że sezon był urodzajny to jest bajecznie pyszna zupka ANASAZI KOKO...
Odsłon: 214
Banalna w przygotowaniu zapiekanka z cukinią i serkiem wiejskim. Świetnie spr...
Odsłon: 20296
Składniki
Schab rozbić na niezbyt cienkie plastry. Oprószyć solą i pieprzem ziołowym. Jeśli mamy patelnię grillową, to obsmażyć kotlety bez tłuszczu z każdej strony.
Nagrzać piekarnik do 180 st.C.
Na każdy kotlet schabowy położyć po łyżce żurawiny /oczywiście jeśli kotlet jest dość duży, to więcej/. a na wierzch plaster żółtego sera. Środek sera oprószyć papryką i koperkiem.
Tak przygotowane kotlety wstawić do nagrzanego piekarnika i piec ok.30 minut. Podczas pieczenia podlać kotlety winem lub rosołem. Podawać z ziemniaczkami i ulubioną surówką. SMACZNEGO!