Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Klasyczny, pyszny schab ze śliwką. Na chleb lub do obiadu, jak kto woli! :)
Polecam. Zwykła bułeczka. Wybornie smakuje z kubkiem mleka.
Odsłon: 156
Szybkie i puszyste placuszki to super pomysł na ciepłe śniadanie, deser czy p...
Odsłon: 33
Pomysł na dodatek do obiadu zamiast sałatki bądź surówki. Zabiera niecałe 15...
Odsłon: 58
Pyszny i efektowny sposób na świąteczną rybę.
Odsłon: 29
Polecam. Zwykła bułeczka. Wybornie smakuje z kubkiem mleka.
Odsłon: 156
Szybkie i puszyste placuszki to super pomysł na ciepłe śniadanie, deser czy p...
Odsłon: 33
Pomysł na dodatek do obiadu zamiast sałatki bądź surówki. Zabiera niecałe 15...
Odsłon: 58
Pyszny i efektowny sposób na świąteczną rybę.
Odsłon: 29
Składniki
Umyty schab osuszyć ściereczką. Zrobić długim nożem dziurę na wylot i wypełnić ją śliwkami, ciasno. Mięso posolić, popieprzyć i natrzeć pozostałymi przyprawami. Dobrze, jeśli poleży tak z pół godzinki.
Upiec mięso w rękawie kuchennym, wtedy jest odpowiednio wilgotne i nie potrzeba dodatkowego tłuszczu. Jeśli wolisz w brytfance, podsmaż je najpierw na odrobinie oleju lub smalcu. Piec należy ok 1.5 godziny, w temp. ok 180 stopni.
Przestudzone mięso, kroić w plastry. Można podawać z brzoskwiniami z puszki, albo, jak ktoś woli klasycznie - z chrzanem.
Smacznego! :)