Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Klasyczny, pyszny schab ze śliwką. Na chleb lub do obiadu, jak kto woli! :)
Przepis dnia
Pyszne, proste i tanie danie obiadowe, które przygotujecie bez włączania piec...
Odsłon: 421
Przepis dnia
Pyszne, proste i tanie danie obiadowe, które przygotujecie bez włączania piec...
Odsłon: 421
Składniki
Umyty schab osuszyć ściereczką. Zrobić długim nożem dziurę na wylot i wypełnić ją śliwkami, ciasno. Mięso posolić, popieprzyć i natrzeć pozostałymi przyprawami. Dobrze, jeśli poleży tak z pół godzinki.
Upiec mięso w rękawie kuchennym, wtedy jest odpowiednio wilgotne i nie potrzeba dodatkowego tłuszczu. Jeśli wolisz w brytfance, podsmaż je najpierw na odrobinie oleju lub smalcu. Piec należy ok 1.5 godziny, w temp. ok 180 stopni.
Przestudzone mięso, kroić w plastry. Można podawać z brzoskwiniami z puszki, albo, jak ktoś woli klasycznie - z chrzanem.
Smacznego! :)
Przepisy Wędliny
Wędliny
Śląska biała kiełbasa (bardzo stary przepis).
Wędliny
Schab w marynacie na kanapki
Wędliny
Kiełbasa wieprzowa z zielonym pieprzem.
Wędliny
Domowa kaszanka na grilla
Śląska biała kiełbasa (bardzo stary przepis).
Jest bardzo smaczną, drobno rozdrobnioną, szybką do wykonania białą kiełbasą...
Odsłon: 909
Schab w marynacie na kanapki
Przepyszny kawał mięcha idealny na kanapki. Tak przygotowany schab to sprawdz...
Odsłon: 211