Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Klasyczny, pyszny schab ze śliwką. Na chleb lub do obiadu, jak kto woli! :)
Przepis dnia
Fantastyczna tarta marcepanowo-czekoladowa z nutką pomarańczową. Idealna na u...
Odsłon: 1830
Jak masz ochotę na coś słodkiego, ale jesteś na diecie i próbujesz zachować z...
Odsłon: 69
Przepis dnia
Fantastyczna tarta marcepanowo-czekoladowa z nutką pomarańczową. Idealna na u...
Odsłon: 1830
Jak masz ochotę na coś słodkiego, ale jesteś na diecie i próbujesz zachować z...
Odsłon: 69
Składniki
Umyty schab osuszyć ściereczką. Zrobić długim nożem dziurę na wylot i wypełnić ją śliwkami, ciasno. Mięso posolić, popieprzyć i natrzeć pozostałymi przyprawami. Dobrze, jeśli poleży tak z pół godzinki.
Upiec mięso w rękawie kuchennym, wtedy jest odpowiednio wilgotne i nie potrzeba dodatkowego tłuszczu. Jeśli wolisz w brytfance, podsmaż je najpierw na odrobinie oleju lub smalcu. Piec należy ok 1.5 godziny, w temp. ok 180 stopni.
Przestudzone mięso, kroić w plastry. Można podawać z brzoskwiniami z puszki, albo, jak ktoś woli klasycznie - z chrzanem.
Smacznego! :)