Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny schabik dobry na gorąco jak i na zimno:)
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 105
Pyszne ciasteczka mojego dzieciństwa
Odsłon: 437
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32598
Klasyczna włoska pizza z bogatym połączeniem czterech rodzajów sera na chrupi...
Odsłon: 69
Shot na wzmocnienie odporności zrobiłam z kurkumą, świeżym imbirem, sokiem z...
Odsłon: 97
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 105
Pyszne ciasteczka mojego dzieciństwa
Odsłon: 437
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32598
Klasyczna włoska pizza z bogatym połączeniem czterech rodzajów sera na chrupi...
Odsłon: 69
Shot na wzmocnienie odporności zrobiłam z kurkumą, świeżym imbirem, sokiem z...
Odsłon: 97
Składniki
Schab dobrze wypłukać, osuszyć papierowym ręcznikiem.
długim ostrym nożem wyciać w schabie tunel na śliwki
mieso nasmarować oliwą z oliwek i dobrze natrzeć z każdej strony wszystkimi przyprawami.
W tunel włożyć ciasno śliwki i odstawić gotowy schabik na godzine do lodówki.
Po godzinie włoyć schab do zaroodpornego naczynia z pokrywką i włożyc do piekarnika nagrzanego do 180 stopni.
piec około 1,5 godziny. po tym czasie zciągnąć pokrywke i piec jeszcze około 20 minut.
Schabik mozna podawac na ciepło do obiadu lub jako zimna płyte.
SMACZNEGO