Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jest dobrze znany ale rzadko się go przygotowuje niestety...
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 28
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3514
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 115
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 841
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 28
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3514
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 115
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 841
Składniki
Zawsze kiedy zaczynam przygotowanie schabu ze śliwką zostawiam sobie to na wieczór żeby popołudniem następnego dnia mieć aromatyczne mięso i soczyste do pieczenia. Wszystkie przyprawy mieszam w misce i zalewam olejem. W schabie dziurkę robię zawsze tak samo. Ostro zakończony nóż wbijam w mięso i kręcę nim dopóki nie powstanie dziura i tą samą czynność powtarzam z drugiej strony. Wkładam śliwka za śliwką i obtaczam w marynacie. Zaklejam miskę folią spożywczą i zostawiam na noc.
Proces pieczenia jest prosty :) Schab z olejem i przyprawami wrzucam naczynia żaroodpornego i na 1,5 godz. temp. 200 st. czasami posmaruje miodem schab ale to trzeba lubić. Smacznego!!! :]