Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Soczyste mięso przyprawione pikantną mieszanką przypraw w środku kryje miłą niespodziankę - słodkie, pachnące latem owoce: miechunki, morele i nektarynki.
Przepis dnia
Każdy, kto chociaż raz spróbuje tego ciasta, z pewnością będzie chciał do nie...
Odsłon: 2765
Moim zdaniem połączenie ziemniaków z mięsem jest super połączeniem. Zapraszam...
Odsłon: 566
Włoski smakołyki, a smaki w sumie polskie.
Odsłon: 182
Na dzisiejszą zapiekankę miałam trochę grzybów, ziemniaków, kalafiora i kiełb...
Odsłon: 604
filet z kurczaka z słodko pikantnym sosie - szybkie, proste i bardzo aromatyc...
Odsłon: 229
Przepis dnia
Każdy, kto chociaż raz spróbuje tego ciasta, z pewnością będzie chciał do nie...
Odsłon: 2765
Moim zdaniem połączenie ziemniaków z mięsem jest super połączeniem. Zapraszam...
Odsłon: 566
Włoski smakołyki, a smaki w sumie polskie.
Odsłon: 182
Na dzisiejszą zapiekankę miałam trochę grzybów, ziemniaków, kalafiora i kiełb...
Odsłon: 604
filet z kurczaka z słodko pikantnym sosie - szybkie, proste i bardzo aromatyc...
Odsłon: 229
Składniki
W środku schabu robimy nacięcie na wylot, powstały otwór, lekko rozpychamy dłonią. Z moreli i nektarynek wyjmujemy pestki. Z nektarynek zdejmujemy skórkę. Cebulę obieramy i kroimy na kawałki. Miechunki obieramy z niejadalnej otoczki. Do powstałego otworu w schabie wkładamy przygotowane owoce, listki tymianku i kawałki cebuli. Otwory spinamy wykałaczką. Ziarna pieprzu, ziele angielskie, kolendrę i gorczycę rozcieramy w moździerzu. Dodajemy obrany czosnek i jeszcze chwilę rozcieramy. Mieszankę pieprzową mieszamy z pozostałymi przyprawami. Powstałą mieszanką nacieramy dokładnie mięso. Schab przekładamy do naczynia żeliwnego/żaroodpornego, podlewamy wodą około 100 ml, dokładamy listki laurowe i pieczemy w 200 stopniach C przez godzinę. Mięso możemy podawać od razu po upieczeniu lub po ostudzeniu jako wędlinę do kanapek.