Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Soczyste mięso przyprawione pikantną mieszanką przypraw w środku kryje miłą niespodziankę - słodkie, pachnące latem owoce: miechunki, morele i nektarynki.
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10358
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5961
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5305
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12790
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4554
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10358
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5961
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5305
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12790
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4554
Składniki
W środku schabu robimy nacięcie na wylot, powstały otwór, lekko rozpychamy dłonią. Z moreli i nektarynek wyjmujemy pestki. Z nektarynek zdejmujemy skórkę. Cebulę obieramy i kroimy na kawałki. Miechunki obieramy z niejadalnej otoczki. Do powstałego otworu w schabie wkładamy przygotowane owoce, listki tymianku i kawałki cebuli. Otwory spinamy wykałaczką. Ziarna pieprzu, ziele angielskie, kolendrę i gorczycę rozcieramy w moździerzu. Dodajemy obrany czosnek i jeszcze chwilę rozcieramy. Mieszankę pieprzową mieszamy z pozostałymi przyprawami. Powstałą mieszanką nacieramy dokładnie mięso. Schab przekładamy do naczynia żeliwnego/żaroodpornego, podlewamy wodą około 100 ml, dokładamy listki laurowe i pieczemy w 200 stopniach C przez godzinę. Mięso możemy podawać od razu po upieczeniu lub po ostudzeniu jako wędlinę do kanapek.