Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Grzybowy smak mięsa z czym kto lubi.
Rosół często gości na świątecznym stole. Cieszy się nieustająco ogromną popul...
Odsłon: 382
Zupa wyrazista w smaku. Dobrze smakuje z kaszą gryczaną.
Odsłon: 1733
Smaczne danie :)
Odsłon: 834
Ciasto jest pyszne. Można powiedzieć też, że zdrowe.
Odsłon: 1607
Rosół często gości na świątecznym stole. Cieszy się nieustająco ogromną popul...
Odsłon: 382
Zupa wyrazista w smaku. Dobrze smakuje z kaszą gryczaną.
Odsłon: 1733
Smaczne danie :)
Odsłon: 834
Ciasto jest pyszne. Można powiedzieć też, że zdrowe.
Odsłon: 1607
Składniki
Mięso pokroić jak na kotlety, przyprawić: czosnkiem, majerankiem, przyprawą do mięsa duszonego , solą i pieprzem i pozostawić w lodówce kilka godzin.
Na rozgrzanej patelni podsmażyć schab z obu stron a następnie przełożyć do naczynia z "wywarem na żeberkach".
Grzyby suszone namoczyć ( ok. 20 min) i dodać do mięsa z wywarem.
Wszystko dusimy ok. 60 minut. Pod koniec dodajemy śmietanę i mąkę. Dusimy jeszcze kilka minut. Smacznego.