Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Grzybowy smak mięsa z czym kto lubi.
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1603
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 1006
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1603
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 1006
Składniki
Mięso pokroić jak na kotlety, przyprawić: czosnkiem, majerankiem, przyprawą do mięsa duszonego , solą i pieprzem i pozostawić w lodówce kilka godzin.
Na rozgrzanej patelni podsmażyć schab z obu stron a następnie przełożyć do naczynia z "wywarem na żeberkach".
Grzyby suszone namoczyć ( ok. 20 min) i dodać do mięsa z wywarem.
Wszystko dusimy ok. 60 minut. Pod koniec dodajemy śmietanę i mąkę. Dusimy jeszcze kilka minut. Smacznego.