Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty sposób na niezwykłe schabowe, swój wyjątkowy smak zawdzięczają genialnemu połączeniu kilku tajemniczych składników, które znajdziecie w przepisie.
Dwa hity, Murzynek i Izaura, przy jednym ucieraniu ciasta. Kochaliśmy je za...
Odsłon: 6905
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 5123
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 2111
Dwa hity, Murzynek i Izaura, przy jednym ucieraniu ciasta. Kochaliśmy je za...
Odsłon: 6905
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 5123
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 2111
Składniki
1. Mięso myjemy, osuszamy, kroimy w dwu centymetrowe plastry i rozbijamy. Doprawiamy pieprzem oraz solą. Panierujemy w bułce tartej, w roztrzepanym widelcem jajku i ponowie w bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym oleju z każdej strony. Po usmażeniu układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
2. Cebulę obieramy, drobno kroimy i szklimy na rozgrzanym oleju. Do cebuli dodajemy pokrojone w plasterki pieczarki. Doprawiamy pieprzem oraz solą. Pod koniec smażenia dodajemy ketchup, musztardę oraz chili, chwilkę jeszcze smażymy i gotowy farsz nakładamy na każde kotlet.
3. Wierzch posypujemy żółtym serem startym na tarce o dużych oczkach. 4. Chwilkę zapiekamy w rozgrzanym piekarniku do chwili rozpuszczenia się sera.
5. Kotlety gotowe. 6. Smacznego.