Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie, które przygotowuje się jednocześnie kilka etapów w jednym czasie ;) Nie jest to takie trudne ;) a, że smaczne...spróbujcie sami. Nas nie trzeba było długo namawiać. Trwało to chwilkę...może to ze względu na napięty harmonogram, może troszkę z jesiennej pogody, która wymuszała wylegiwanie się w pierzach :P
Składniki
Mięso solimy, oprószamy pieprzem. Ziemniaki obieramy, kroimy w julenkę. Smażymy na rozgrzanej oliwie. Solimy. W tym samym czasie smażymy kotlety z obu stron, na rozgrzanym smalcu. Na pozostałym tłuszczu ze smażenia schabu, przygotowujemy sos. Posiekaną cebulę i czosnek podsmażamy na tłuszczu, dodajemy śmietanę i posiekaną natkę. Mieszamy. Mięso i ziemniaki przekładamy na talerze, posypujemy natką. Podajemy z ulubioną surówką.