Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Schabowe kule - to prosty pomysł jak zmienić standardowego schabowego na coś oryginalnego praktycznie nie zwiększając ilości pracy w przygotowaniu.
Uwielbiamy sałatki. Nie tylko do obiadu. Samo dobro.
Odsłon: 1407
Z uwielbieniem wspominamy babciną kuchnię. Przywołuje piękne wspomnienia z d...
Odsłon: 2458
Polecam. Lekka, zdrowa sałatka. Nie tylko na śniadanie.
Odsłon: 2266
Dziś kalorie się nie liczą I na takiego paczka czy nawet dwa można sobie śmi...
Odsłon: 241
Jeśli masz ochotę na szybki, a zarazem wyjątkowo pyszny deser, ten przepis je...
Odsłon: 2254
Uwielbiamy sałatki. Nie tylko do obiadu. Samo dobro.
Odsłon: 1407
Z uwielbieniem wspominamy babciną kuchnię. Przywołuje piękne wspomnienia z d...
Odsłon: 2458
Polecam. Lekka, zdrowa sałatka. Nie tylko na śniadanie.
Odsłon: 2266
Dziś kalorie się nie liczą I na takiego paczka czy nawet dwa można sobie śmi...
Odsłon: 241
Jeśli masz ochotę na szybki, a zarazem wyjątkowo pyszny deser, ten przepis je...
Odsłon: 2254
Składniki
Przygotowanie: Kotleta rozbijam po okręgu na bardzo cienko, środek tylko leciutko. Doprawiam solą i pieprzem. Kawałek boczku (zob. film) rozbijam tłuczkiem i szatkuję nożem. Na środku koleta układam boczek a na nim ser i zręcznie podwijam boki kotleta dobrze uciskając. Na sam koniec kulkę dobrze uciskam pozbywając się "powietrza" ze środka. Kulki wpierw obtaczam w bułce tartej następnie w rozbełtanym jajku i ponownie w bułce tartej. Smażę na głębokim oleju na złoty kolor.