Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kiedy zostaną nam schabowe dnia poprzedniego, możemy je wykorzystać na danie obiadowe trochę w urozmaiconej wersji. Przykryć je warzywami, wtedy nie będę suche a aromatyczne warzywa sprawią, że potrawa będzie soczysta i pyszna.
Zapraszam na ciepły podwieczorek. Niespodziewany gość w dom, serniczki na stó...
Odsłon: 2509
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 2876
Szybkie i smaczne placuszki bananowe z serkiem wiejskim, idealne na ciepłe śn...
Odsłon: 101967
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 6355
Zapraszam na ciepły podwieczorek. Niespodziewany gość w dom, serniczki na stó...
Odsłon: 2509
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 2876
Szybkie i smaczne placuszki bananowe z serkiem wiejskim, idealne na ciepłe śn...
Odsłon: 101967
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 6355
Składniki
1. Mięso kroimy w plastry, rozbijamy i doprawiamy pieprzem oraz solą. 2. Panierujemy w roztrzepanym jajku, następnie w bułce tartej i smażymy na rozgrzanym oleju. 3. Po usmażeniu układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
4. Cebulę obieramy drobno kroimy i prużymy na rozgrzanym oleju. 5. Do cebuli dodajemy startą marchew oraz ugotowaną i pokrojoną na 3 części brukselkę.
6. Warzywami przykrywamy kotlety.
7. Ser ścieramy na tarce o dużych oczach, łączymy z majonezem oraz ketchupem. 8. Sos serowy rozprowadzamy na warstwie warzywnej. 9. Zapiekamy w piekarniki 15 minut w 180°C.
10. Kotlety gotowe. 11. Smacznego.