Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kiedy zostaną nam schabowe dnia poprzedniego, możemy je wykorzystać na danie obiadowe trochę w urozmaiconej wersji. Przykryć je warzywami, wtedy nie będę suche a aromatyczne warzywa sprawią, że potrawa będzie soczysta i pyszna.
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 279
Polecam.
Odsłon: 753
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 36295
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 426
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 279
Polecam.
Odsłon: 753
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 36295
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 426
Składniki
1. Mięso kroimy w plastry, rozbijamy i doprawiamy pieprzem oraz solą. 2. Panierujemy w roztrzepanym jajku, następnie w bułce tartej i smażymy na rozgrzanym oleju. 3. Po usmażeniu układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
4. Cebulę obieramy drobno kroimy i prużymy na rozgrzanym oleju. 5. Do cebuli dodajemy startą marchew oraz ugotowaną i pokrojoną na 3 części brukselkę.
6. Warzywami przykrywamy kotlety.
7. Ser ścieramy na tarce o dużych oczach, łączymy z majonezem oraz ketchupem. 8. Sos serowy rozprowadzamy na warstwie warzywnej. 9. Zapiekamy w piekarniki 15 minut w 180°C.
10. Kotlety gotowe. 11. Smacznego.