Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Schabowe roladki"
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 388
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 388
Składniki
45 min • Porcja 400 kcal • Przepis na 8 porcji
Mięso myję, oczyszczam i dzielę na kotlety. Rozbijam, a następnie doprawiam solą i pieprzem.
Każdy kotlet smaruję żurawiną i nakładam pokrojony ananas oraz świeżą bazylię. Składam na pół i spinam wykałaczkami.
Z mąki, bułki i jajek robię panierkę i smażę roladki na głębokim oleju. Podaję z ziemniakami lub ryżem oraz z ulubioną przystawką.
<strong>Anita Okulicz z Bydgoszczy</strong>Źródło: Kobieta i życie