Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam ten przepis. Naprawdę warto poświęcić trochę czasu na ich zrobienie bo są pyszne.
Prosty, szybki obiad . Udka z kurczaka w aromatycznej marynacie, duszony na p...
Odsłon: 34
Polecam. Lubią dorośli i dzieci.
Odsłon: 78
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 115
Prosty, szybki obiad . Udka z kurczaka w aromatycznej marynacie, duszony na p...
Odsłon: 34
Polecam. Lubią dorośli i dzieci.
Odsłon: 78
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 115
Składniki
Dzień wcześniej przed pieczeniem schab umyć i pokroić na równe plastry o szerokości trochę większej niż 1 cm a następnie wszystkie zbić tłuczkiem tak jak na schabowe. Każdy plaster schabu posolić i popieprzyć z obu stron. Położyć najpierw plaster boczku a na to plaster schabu. Długość boczku nie powinna być krótsza niż plaster schabu.
Plaster schabu posypać szczyptą bazylii i położyć połowę suszonego pomidora. Całość wraz z boczkiem zawinąć i zabezpieczyć wykałaczką, żeby się roladka nie rozleciała. Podobnie zrolować pozostałe mięso. Na dno naczynia w którym będziemy piec ,
Gotowe roladki układać w dużym naczyniu obok siebie. U mnie było dosyć szerokie naczynie podobne do blachy tylko, że grubsze i wyższe. Gdy ułożymy już wszystkie roladki, całość posypać suszonym majerankiem i obłożyć listkami laurowymi.
Pomidory krojone z puszki poukładać między roladkami. Wlać jeszcze przed pieczeniem 1/2 szklanki wody.
Całość przykryć folią aluminiową I wstawić na noc do lodówki. Jeżeli nie mamy zbyt dużo czasu można od razu upiec. Piekarnik nagrzać do temperatury 180 stopni C. Roladki piec początkowo 1 godzinę przykryte folią, a następnie folię zdjąć i piec kolejne 30 minut, żeby się przyrumieniły na wierzchu. Po upieczeniu podawać gorące. Smacznego :-)