Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam ten przepis. Naprawdę warto poświęcić trochę czasu na ich zrobienie bo są pyszne.
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34614
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 885
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 156
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3789
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34614
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 885
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 156
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3789
Składniki
Dzień wcześniej przed pieczeniem schab umyć i pokroić na równe plastry o szerokości trochę większej niż 1 cm a następnie wszystkie zbić tłuczkiem tak jak na schabowe. Każdy plaster schabu posolić i popieprzyć z obu stron. Położyć najpierw plaster boczku a na to plaster schabu. Długość boczku nie powinna być krótsza niż plaster schabu.
Plaster schabu posypać szczyptą bazylii i położyć połowę suszonego pomidora. Całość wraz z boczkiem zawinąć i zabezpieczyć wykałaczką, żeby się roladka nie rozleciała. Podobnie zrolować pozostałe mięso. Na dno naczynia w którym będziemy piec ,
Gotowe roladki układać w dużym naczyniu obok siebie. U mnie było dosyć szerokie naczynie podobne do blachy tylko, że grubsze i wyższe. Gdy ułożymy już wszystkie roladki, całość posypać suszonym majerankiem i obłożyć listkami laurowymi.
Pomidory krojone z puszki poukładać między roladkami. Wlać jeszcze przed pieczeniem 1/2 szklanki wody.
Całość przykryć folią aluminiową I wstawić na noc do lodówki. Jeżeli nie mamy zbyt dużo czasu można od razu upiec. Piekarnik nagrzać do temperatury 180 stopni C. Roladki piec początkowo 1 godzinę przykryte folią, a następnie folię zdjąć i piec kolejne 30 minut, żeby się przyrumieniły na wierzchu. Po upieczeniu podawać gorące. Smacznego :-)