Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bulgur ( turecka kasza) można zastąpić kaszą kuskus.
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5432
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1795
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5348
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1850
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5432
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1795
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5348
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1850
Składniki
Kotlety cienko rozbiłem ,oprószyłem z obu stron solą i pieprzem. Bulgur zalałem gorącym bulionem warzywnym ,przykryłem i czekałem do momentu kiedy spęczniał i stał się miękki. Cebulę posiekałem w drobną kostkę ,pieczarki oczyściłem i pokroiłem w plasterki. Na rozgrzanej oliwie z oliwek (1 łyżka) zeszkliłem cebulę i posmażyłem z pieczarkami. Wymieszałem razem z osączonym bulgurem ,jajkiem oraz posiekanymi ziołami. Doprawiłem do smaku solą oraz pieprzem. Masę układałem na każdego kotleta zawijając w roladki i spinając klipsami do zrazów (można użyć wykałaczek). Na rozgrzanym smalcu podsmażyłem z obu stron roladki ,następnie przełożyłem na talerz. Tłuszcz wlałem do rondelka ,dodałem posiekaną cebulę ,którą zeszkliłem. Zalałem gorącym bulionem wołowym ,dodałem liście laurowy oraz ziele angielskie. Zagotowałem ,dodałem roladki i dusiłem pod przykryciem ok 20 min. Po tym czasie roladki wyciągnąłem z bulionu ,przykryłem folią aby nie ostygły. Cebulę w bulionie zblendowałem i zredukowałem sos.