Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Na niedzielny obiad planowałam zrobić tradycyjne kotlety ze schabowego. Przygotowując jednak mięso, stwierdziłam, że fajnie by było podać je nieco inaczej. Zamiast rozbijać schab, postanowiłam go pokroić. Dla wzmocnienia smaku dodałam cebulkę i paprykę. Wystarczyło tak niewiele, aby powstało nowe i pyszne danie :)
Czy nietolerancja pszennej mąki musi oznaczać rezygnację, że wszystkich uwiel...
Odsłon: 12265
Placki ziemniaczane to klasyczne danie, które uwielbia wielu z nas. Złociste,...
Odsłon: 1428
Rozgrzewający napój z imbirem, pyłkiem pszczelim, limonką i anyżem. To świetn...
Odsłon: 71
Czy nietolerancja pszennej mąki musi oznaczać rezygnację, że wszystkich uwiel...
Odsłon: 12265
Placki ziemniaczane to klasyczne danie, które uwielbia wielu z nas. Złociste,...
Odsłon: 1428
Rozgrzewający napój z imbirem, pyłkiem pszczelim, limonką i anyżem. To świetn...
Odsłon: 71
Składniki
Mięso dokładnie umyć i osuszyć. Odkroić ewentualny tłuszcz i włókna, pokroić w drobną kosteczkę. Cebulę obrać i drobno pokroić. Paprykę umyć i pokroić w kostkę. Mięso przełożyć do miski, doprawić solą i pieprzem, wbić jajko, dodać bułkę tartę, paprykę i cebulę. Wszystko razem dokładnie wymieszać.
Uformować (najlepiej rękoma) płaskie kotleciki. Smażyć na mocno rozgrzanym oleju ok. 12-15 min. Co jakiś czas obracając (obracać trzeba bardzo ostrożnie, bo kotleciki mogą się trochę kruszyć).
Smacznego!
:)