Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Na niedzielny obiad planowałam zrobić tradycyjne kotlety ze schabowego. Przygotowując jednak mięso, stwierdziłam, że fajnie by było podać je nieco inaczej. Zamiast rozbijać schab, postanowiłam go pokroić. Dla wzmocnienia smaku dodałam cebulkę i paprykę. Wystarczyło tak niewiele, aby powstało nowe i pyszne danie :)
Surówki z kapusty często okraszone są sporą ilością majonezu, co dodaje im pu...
Odsłon: 17241
Bardzo sycąca, pyszna potrawa składająca się z ziemniaczków, kurek oraz boczk...
Odsłon: 130
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 114
Przepis dnia
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 4871
Przepis dnia
Naleśniki po chłopsku to gotowe danie, sycące i rozgrzewające. Idealnie się s...
Odsłon: 7608
Surówki z kapusty często okraszone są sporą ilością majonezu, co dodaje im pu...
Odsłon: 17241
Bardzo sycąca, pyszna potrawa składająca się z ziemniaczków, kurek oraz boczk...
Odsłon: 130
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 114
Przepis dnia
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 4871
Przepis dnia
Naleśniki po chłopsku to gotowe danie, sycące i rozgrzewające. Idealnie się s...
Odsłon: 7608
Składniki
Mięso dokładnie umyć i osuszyć. Odkroić ewentualny tłuszcz i włókna, pokroić w drobną kosteczkę. Cebulę obrać i drobno pokroić. Paprykę umyć i pokroić w kostkę. Mięso przełożyć do miski, doprawić solą i pieprzem, wbić jajko, dodać bułkę tartę, paprykę i cebulę. Wszystko razem dokładnie wymieszać.
Uformować (najlepiej rękoma) płaskie kotleciki. Smażyć na mocno rozgrzanym oleju ok. 12-15 min. Co jakiś czas obracając (obracać trzeba bardzo ostrożnie, bo kotleciki mogą się trochę kruszyć).
Smacznego!
:)