Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeśli znudziły się Wam tradycyjne schabowe z patelni polecam schaboszczaki marynowane a następnie zapiekane w piekarniku.
Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1572
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 344
Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1572
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 344
Składniki
Przygotowujemy marynatę: ziarna gorczycy i kolendry rozgniatamy /ale nie mielimy/. Do miseczki wlewamy olej, dodajemy wszystkie przyprawy, rozgniecione ziarna i mieszamy. Kotlety lekko rozbijamy i smarujemy przygotowaną marynatą. Przykrywamy i odstawiamy w chłodne miejsce na dwie godziny. Cebule kroimy w plastry. W naczyniu żaroodpornym układamy kilka plastrów cebuli a na niej schabowe, które przekładamy resztą cebuli. Naczynie z kotletami przykrywamy i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 190 stopni C. Zapiekamy ok. 45 min. /zależy od grubości schabowych/.