Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeśli znudziły się Wam tradycyjne schabowe z patelni polecam schaboszczaki marynowane a następnie zapiekane w piekarniku.
Przepis dnia
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 5069
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1689
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1203457
Przepis dnia
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 5069
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1689
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1203457
Składniki
Przygotowujemy marynatę: ziarna gorczycy i kolendry rozgniatamy /ale nie mielimy/. Do miseczki wlewamy olej, dodajemy wszystkie przyprawy, rozgniecione ziarna i mieszamy. Kotlety lekko rozbijamy i smarujemy przygotowaną marynatą. Przykrywamy i odstawiamy w chłodne miejsce na dwie godziny. Cebule kroimy w plastry. W naczyniu żaroodpornym układamy kilka plastrów cebuli a na niej schabowe, które przekładamy resztą cebuli. Naczynie z kotletami przykrywamy i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 190 stopni C. Zapiekamy ok. 45 min. /zależy od grubości schabowych/.