Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeśli znudziły się Wam tradycyjne schabowe z patelni polecam schaboszczaki marynowane a następnie zapiekane w piekarniku.
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4283
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 416974
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4283
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 416974
Składniki
Przygotowujemy marynatę: ziarna gorczycy i kolendry rozgniatamy /ale nie mielimy/. Do miseczki wlewamy olej, dodajemy wszystkie przyprawy, rozgniecione ziarna i mieszamy. Kotlety lekko rozbijamy i smarujemy przygotowaną marynatą. Przykrywamy i odstawiamy w chłodne miejsce na dwie godziny. Cebule kroimy w plastry. W naczyniu żaroodpornym układamy kilka plastrów cebuli a na niej schabowe, które przekładamy resztą cebuli. Naczynie z kotletami przykrywamy i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 190 stopni C. Zapiekamy ok. 45 min. /zależy od grubości schabowych/.