Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeśli znudziły się Wam tradycyjne schabowe z patelni polecam schaboszczaki marynowane a następnie zapiekane w piekarniku.
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8305
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1203
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10042
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4597
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 635
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8305
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1203
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10042
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4597
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 635
Składniki
Przygotowujemy marynatę: ziarna gorczycy i kolendry rozgniatamy /ale nie mielimy/. Do miseczki wlewamy olej, dodajemy wszystkie przyprawy, rozgniecione ziarna i mieszamy. Kotlety lekko rozbijamy i smarujemy przygotowaną marynatą. Przykrywamy i odstawiamy w chłodne miejsce na dwie godziny. Cebule kroimy w plastry. W naczyniu żaroodpornym układamy kilka plastrów cebuli a na niej schabowe, które przekładamy resztą cebuli. Naczynie z kotletami przykrywamy i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 190 stopni C. Zapiekamy ok. 45 min. /zależy od grubości schabowych/.