Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeśli znudziły się Wam tradycyjne schabowe z patelni polecam schaboszczaki marynowane a następnie zapiekane w piekarniku.
Pyszne i proste do upieczenia ciasteczka owsiane o piernikowym smaku idealne...
Odsłon: 2207
Pączki bez dodatku cukru i bez mąki pszennej. Idealne dla osób na diecie i cu...
Odsłon: 2133
To danie mogę jeść na śniadanie, obiad i kolację. Racuch są mięciutkie, pyszn...
Odsłon: 480
Czerwona kapusta jest skuteczna w leczeniu otyłości i cukrzycy typu 2. Wspier...
Odsłon: 908
Nigdy nie byłam wielką fanką fasoli, ale tym daniem byłam zachwycona! Przepis...
Odsłon: 1039
Pyszne i proste do upieczenia ciasteczka owsiane o piernikowym smaku idealne...
Odsłon: 2207
Pączki bez dodatku cukru i bez mąki pszennej. Idealne dla osób na diecie i cu...
Odsłon: 2133
To danie mogę jeść na śniadanie, obiad i kolację. Racuch są mięciutkie, pyszn...
Odsłon: 480
Czerwona kapusta jest skuteczna w leczeniu otyłości i cukrzycy typu 2. Wspier...
Odsłon: 908
Nigdy nie byłam wielką fanką fasoli, ale tym daniem byłam zachwycona! Przepis...
Odsłon: 1039
Składniki
Przygotowujemy marynatę: ziarna gorczycy i kolendry rozgniatamy /ale nie mielimy/. Do miseczki wlewamy olej, dodajemy wszystkie przyprawy, rozgniecione ziarna i mieszamy. Kotlety lekko rozbijamy i smarujemy przygotowaną marynatą. Przykrywamy i odstawiamy w chłodne miejsce na dwie godziny. Cebule kroimy w plastry. W naczyniu żaroodpornym układamy kilka plastrów cebuli a na niej schabowe, które przekładamy resztą cebuli. Naczynie z kotletami przykrywamy i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 190 stopni C. Zapiekamy ok. 45 min. /zależy od grubości schabowych/.