Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Warto urozmaicać smak schabowych by nie były wciąż takie same.
Ten przepis to idealna propozycja na słodkie śniadanie lub deser, który zachw...
Odsłon: 7
Nie chcę się powtarzać z łososiem, powiem tylko, że jedni go kochają, a drudz...
Odsłon: 56
Krem przygotowany do ciasta na święto dziadka. Krem śmietankowy z mascarpone...
Odsłon: 116
Ten przepis to idealna propozycja na słodkie śniadanie lub deser, który zachw...
Odsłon: 7
Nie chcę się powtarzać z łososiem, powiem tylko, że jedni go kochają, a drudz...
Odsłon: 56
Krem przygotowany do ciasta na święto dziadka. Krem śmietankowy z mascarpone...
Odsłon: 116
Składniki
Schab umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem i pociąć na cienkie płaty. Rozbić , oprószyć solą, pieprzem i przyprawą podlaską . Odstawić na godzinę by mięso przeszło aromatem przypraw.
W tym czasie przygotować farsz: Ugotować marchewkę. Kapustę drobno pokroić i sparzyć wrzątkiem. Dobrze odcisnąć. Paprykę pokroić w długie cienkie paski. Koperek lub szczypiorek drobno pokroić. Ugotowaną wcześniej marchewkę pokroić w długie, cienkie słupki. W misce wymieszać kapustę, koperek, dodać przeciśnięty przez praskę czosnek , żółtko i tartą bułkę. Doprawić wg własnego smaku. Na każdy płat mięsa kłaść po łyżce farszu, na środku układać po pasku papryki i marchewki. Zwijać w ciasne roladki.
Przygotować panierkę: Mąkę wymieszać z papryką, pieprzem i solą. Każdą roladkę panierować w rozmąconym jajku i mące z przyprawami. Zrumienić z obu stron na rozgrzanym smalcu. Przełożyć do naczynia żaroodpornego razem z tłuszczem . Podlać winem i piec w piekarniku przez godzinę w temperaturze 175 stopni.