Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Panierowane plastry schabu smażone, podane z ziemniakami i surówką warzywną, oraz z papryczkami czereśniowymi.
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34932
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 17354
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34932
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 17354
Składniki
Rozbite plastry schabu doprawiamy pieprzem i solą, maczamy w rozbełtanym jajku i obtaczamy w bułce tartej. Tak przygotowane plastry smażymy na gorącym tłuszczu z obu stron na rumiany kolor.
W między czasie gotujemy w osolonej wodzie, obrane i wymyte ziemniaki. Ugotowane ziemniaki odlewamy z wody, odparowujemy, posypujemy koprem i tłuczemy.
Usmażone kotlety podajemy z ziemniakami, sałatką warzywną i papryczkami czereśniowymi. Smacznego!!!