Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Panierowane plastry schabu smażone, podane z ziemniakami i surówką warzywną, oraz z papryczkami czereśniowymi.
Proste i szybkie racuszki z jabłkami to niezawodny przepis na pożywne śniadan...
Odsłon: 25370
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19058
Kotlety ziemniaczane to oryginalny dodatek do dań mięsnych i rybnych. Z powod...
Odsłon: 20623
Proste i szybkie racuszki z jabłkami to niezawodny przepis na pożywne śniadan...
Odsłon: 25370
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19058
Kotlety ziemniaczane to oryginalny dodatek do dań mięsnych i rybnych. Z powod...
Odsłon: 20623
Składniki
Rozbite plastry schabu doprawiamy pieprzem i solą, maczamy w rozbełtanym jajku i obtaczamy w bułce tartej. Tak przygotowane plastry smażymy na gorącym tłuszczu z obu stron na rumiany kolor.
W między czasie gotujemy w osolonej wodzie, obrane i wymyte ziemniaki. Ugotowane ziemniaki odlewamy z wody, odparowujemy, posypujemy koprem i tłuczemy.
Usmażone kotlety podajemy z ziemniakami, sałatką warzywną i papryczkami czereśniowymi. Smacznego!!!