Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tym razem schabowy z serem, fasolką, edamame i groszkiem. Schabowy z serem jest w tej wersji pyszny, chrupiący i ten ciągnący się serrrrrrr! Do tego aromatyczna fasolka szparagowa z rozkoszną fasolą edamame i frapująco pękającym na języku groszkiem to już istne dopieszczenie wszystkich kubków smakowych.
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 16783
Płynny karmel jako przyprawa do zup i mięs był używany przez naszą babcię. Pa...
Odsłon: 90
Szukasz pomysłu na szybki, domowy obiad, który zawsze się udaje? Ten makaron...
Odsłon: 309
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 822
Karminadle to nic innego jak zwyczajowa nazwa kotletów mielonych kuchni śląsk...
Odsłon: 23316
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 16783
Płynny karmel jako przyprawa do zup i mięs był używany przez naszą babcię. Pa...
Odsłon: 90
Szukasz pomysłu na szybki, domowy obiad, który zawsze się udaje? Ten makaron...
Odsłon: 309
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 822
Karminadle to nic innego jak zwyczajowa nazwa kotletów mielonych kuchni śląsk...
Odsłon: 23316
Składniki
Plastry schabu rozbij tłuczkiem, posól do smaku, ułóż pokrojone na mniejsze części plastry sera / u mnie królewski / złóż na pół i ponownie rozbij brzegi tak by kotlet się skleił.
Tak przygotowane kotlety posól i popieprz do smaku z obu stron. Panieruj mąka, jajko bułka tarta. Smaż na rumiano z obu stron.
Fasolkę szparagową oraz fasolę edamame ugotuj krótko na parze około 10 minut. Lub krótko blanszuj we wrzątku bez soli. Edamame przestudź i wyłuskaj. Groszek przelej tylko wrzątkiem.
Pokrojoną w pióra cebulę wrzuć na drugą rozgrzaną patelnię z olejem kokosowym, przesmażaj aż cebula będzie szklista. Dorzuć wyłuskaną fasolę edamame oraz fasolkę szparagową i groszek. Dopraw sosem rybnym i sosem sojowym. Całość dobrze wymieszaj, serwuj w towarzystwie kotleta schabowego, posypane białym sezamem.