Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tym razem schabowy z serem, fasolką, edamame i groszkiem. Schabowy z serem jest w tej wersji pyszny, chrupiący i ten ciągnący się serrrrrrr! Do tego aromatyczna fasolka szparagowa z rozkoszną fasolą edamame i frapująco pękającym na języku groszkiem to już istne dopieszczenie wszystkich kubków smakowych.
Szybka, prosta w przygotowaniu sałatka z kilku składników, które zazwyczaj ma...
Odsłon: 25004
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 6104
Mając te składniki jakie podaje niżej głód nam nie jest groźny i niezapowiedz...
Odsłon: 405
Szybka, prosta w przygotowaniu sałatka z kilku składników, które zazwyczaj ma...
Odsłon: 25004
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 6104
Mając te składniki jakie podaje niżej głód nam nie jest groźny i niezapowiedz...
Odsłon: 405
Składniki
Plastry schabu rozbij tłuczkiem, posól do smaku, ułóż pokrojone na mniejsze części plastry sera / u mnie królewski / złóż na pół i ponownie rozbij brzegi tak by kotlet się skleił.
Tak przygotowane kotlety posól i popieprz do smaku z obu stron. Panieruj mąka, jajko bułka tarta. Smaż na rumiano z obu stron.
Fasolkę szparagową oraz fasolę edamame ugotuj krótko na parze około 10 minut. Lub krótko blanszuj we wrzątku bez soli. Edamame przestudź i wyłuskaj. Groszek przelej tylko wrzątkiem.
Pokrojoną w pióra cebulę wrzuć na drugą rozgrzaną patelnię z olejem kokosowym, przesmażaj aż cebula będzie szklista. Dorzuć wyłuskaną fasolę edamame oraz fasolkę szparagową i groszek. Dopraw sosem rybnym i sosem sojowym. Całość dobrze wymieszaj, serwuj w towarzystwie kotleta schabowego, posypane białym sezamem.