Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smażona na patelni kiełbaska podana z pieczarkami i papryką to "prawie" leczo z "prawie" kiełbasą z grilla. "Prawie" robi ogromną różnicę:)
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8672
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7270
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4972
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327941
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8672
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7270
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4972
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327941
Składniki
Kiełbasę obieramy z osłonki i przekrawamy wzdłuż na pół. Kiełbasę układamy na patelni i na średnim ogniu podsmażamy. Oprószamy przyprawą do grilla. Kiedy kiełbasa już się zrumieni przesuwamy ją na bok patelni /lub przekładamy na talerz/. Na wytopiony z kiełbasy tłuszcz wrzucamy drobno pokrojoną cebulę i podsmażamy 2-3 min. ciągle mieszając.Następnie dodajemy pokrojone w plasterki pieczarki, pokrojonego w krążki pora i paprykę pokrojoną w kostkę. Dusimy na średnim ogniu do miękkości. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem i mieloną papryką. Kiełbasą podajemy na ciepło z warzywami. Możemy podawać z pieczywem, kaszą lub ryżem.