Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Oferuję wspaniały przepis na smażone paszteciki mięsne. Ciasta są bujne i miękkie, a nadzienie jest bardzo delikatne i smaczne. Również to ciasto nadaje się do każdego smażonego ciasta.
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1580
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231994
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 5079
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1580
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231994
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 5079
Składniki
Do testu weź jedną szklankę mąki, dodaj 1 łyżeczkę soli i jedną łyżkę cukru, wymieszaj i zalej 1 szklankę gorącej wody (około 80 ° C). Dobrze wymieszaj.
W innej misce rozpuść żywe drożdże w szklance ciepłej wody (około 30 ° C). Zmieszaj rozpuszczone drożdże z zaparzoną mąką. Dodaj 2 łyżki oleju roślinnego i stopniowo dodawaj mąkę, zagniataj miękkie elastyczne ciasto.
Nasmaruj pojemnik olejem roślinnym i wyślij ciasto, aby wyszło w ciepłe miejsce na 1 godzinę (moje ciasto jest odpowiednie w piekarniku włączonym w temperaturze 40 ° C).
Do wypełnienia: W mikserze wymieszaj mięso mielone, cebulę, masło, sól, pieprz i zimną wodę, aż będą gładkie. Dzięki temu nadzienie będzie soczyste, miękkie i jednolite. Po godzinie ciasto znacznie zwiększy objętość. Nasmaruj stół i ręce olejem roślinnym. Podziel ciasto na małe kulki, a następnie uformuj placki.
Na patelni z grubym dnem usmaż ciasta z obu stron na złoty kolor. Najpierw dobrze podgrzej patelnię, a następnie zmniejsz ciepło do średniego. Możesz przykryć ciasta, aby mięso było dobrze ugotowane. Smacznego