Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny, soczysty schab. Przepis bardzo łatwy, dostałam od sąsiadki.
Ciasto Trójmiasto jest niezwykle pracochłonne, ale warte każdej poświęconej m...
Odsłon: 12028
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 141
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 8846
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 155497
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1202
Ciasto Trójmiasto jest niezwykle pracochłonne, ale warte każdej poświęconej m...
Odsłon: 12028
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 141
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 8846
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 155497
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1202
Składniki
Umyty i osuszony schab natrzeć przyprawami: solą, pieprzem, czosnkiem, majerankiem itp. Owinąć folią spożywczą i pozostawić w lodówce na co najmniej 2 godz.
Następnie mięso włożyć do woreczka do pieczenia i dobrze zawiązać.
Włożyć do garnka i zalać zimną wodą. Mięso musi być całkowicie zanurzone. Wiązanie nie powinno być w wodzie. Przykryć pokrywką i gotować na wolnym ogniu 30-35 min.
Po tym czasie, wyłączyć gaz. Schab wyjąć z garnka po wystudzeniu.
Gotowe. Smacznego.