Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rewelacyjny przepis na soczysty schab gotowany w zalewie. Łatwy w wykonaniu, stanowiący bezkonkurencyjną alternatywę dla wędlin zakupionych w sklepie. Przepis dostałam od koleżanki z pracy i od chwili kiedy pierwszy raz go przygotowałam, moja rodzina cały czas się go domaga:)
Pomysł na grzyby w sosie serowym. Nie muszą to być pieczarki, mogą być boczni...
Odsłon: 50
Szybkie i proste muffinki z egzotycznymi owocami - mango i ananasem oraz doda...
Odsłon: 12
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 294
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1397
Pomysł na grzyby w sosie serowym. Nie muszą to być pieczarki, mogą być boczni...
Odsłon: 50
Szybkie i proste muffinki z egzotycznymi owocami - mango i ananasem oraz doda...
Odsłon: 12
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 294
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1397
Składniki
Do garnka wlać wodę, dodać przyprawy, czosnek pokrojony na ćwiartki i majonez. Wymieszać oraz dodać umyty schab. Garnek położyć na załączonej kuchence. Zagotować i od chwili zagotowania gotować jeszcze 5 minut. Wyłączyć i pozostawić do ostygnięcia na minimum 6 godzin. (Ja zagotowuję schab po raz pierwszy wieczorem i pozostawiam na całą noc).
Ostygnięty schab ponownie zagotowujemy i od chwili zagotowania gotujemy przez 5 minut. Wyłączamy kuchenkę i pozostawiamy do całkowitego ostygnięcia, najlepiej na około 8 godzin. Wyjmujemy zimny schab i kroimy na plasterki. Rewelacyjny na kanapkach z sałatą i pomidorkiem lub ogóreczkiem :) Smacznego:)