Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rewelacyjny przepis na soczysty schab gotowany w zalewie. Łatwy w wykonaniu, stanowiący bezkonkurencyjną alternatywę dla wędlin zakupionych w sklepie. Przepis dostałam od koleżanki z pracy i od chwili kiedy pierwszy raz go przygotowałam, moja rodzina cały czas się go domaga:)
Lekki, przyjemny sosik z nutką chrzanowej ostrości. Dodajmy do niego, pieczyw...
Odsłon: 137
Pyszny, wegański obiad z chrupiącym tofu, warzywami i grzybami. Starte na tar...
Odsłon: 73
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 751
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 368
Lekki, przyjemny sosik z nutką chrzanowej ostrości. Dodajmy do niego, pieczyw...
Odsłon: 137
Pyszny, wegański obiad z chrupiącym tofu, warzywami i grzybami. Starte na tar...
Odsłon: 73
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 751
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 368
Składniki
Do garnka wlać wodę, dodać przyprawy, czosnek pokrojony na ćwiartki i majonez. Wymieszać oraz dodać umyty schab. Garnek położyć na załączonej kuchence. Zagotować i od chwili zagotowania gotować jeszcze 5 minut. Wyłączyć i pozostawić do ostygnięcia na minimum 6 godzin. (Ja zagotowuję schab po raz pierwszy wieczorem i pozostawiam na całą noc).
Ostygnięty schab ponownie zagotowujemy i od chwili zagotowania gotujemy przez 5 minut. Wyłączamy kuchenkę i pozostawiamy do całkowitego ostygnięcia, najlepiej na około 8 godzin. Wyjmujemy zimny schab i kroimy na plasterki. Rewelacyjny na kanapkach z sałatą i pomidorkiem lub ogóreczkiem :) Smacznego:)