Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mięso przygotowane i upieczone według tego przepisu jest aromatyczne i soczyste. Smakuje na zimno jako wędlina lub na ciepło z sosem do obiadu.
Takie mięso jest soczyste i bardzo smaczne. Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 2532
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1908
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1661
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1597
Takie mięso jest soczyste i bardzo smaczne. Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 2532
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1908
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1661
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1597
Składniki
Umyte mięso osuszyć, natrzeć solą, pieprzem, przyprawą, zmiażdżonym czosnkiem. Oprószyć kminkiem i papryką.
Skropić sokiem z cytryny, nakłuć w kilku miejscach.
Mięso włożyć do rękawa do pieczenia mięsa, skropić olejem, zawiązać, pozostawić w lodówce na 2-3 godziny. Następnie w kilku miejscach wykałaczką przekłuć folię, włożyć do naczynia żaroodpornego. Piekarnik nagrzać do do 180 stopni, włożyć naczynie z mięsem i piec około 1 godziny.
10-15 minut przed końcem pieczenia rozciąć folię, polać mięso powstałym sosem i piec do uzyskania rumianego koloru.