Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mięso przygotowane i upieczone według tego przepisu jest aromatyczne i soczyste. Smakuje na zimno jako wędlina lub na ciepło z sosem do obiadu.
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 1508
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 420912
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1916
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 1508
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 420912
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1916
Składniki
Umyte mięso osuszyć, natrzeć solą, pieprzem, przyprawą, zmiażdżonym czosnkiem. Oprószyć kminkiem i papryką.
Skropić sokiem z cytryny, nakłuć w kilku miejscach.
Mięso włożyć do rękawa do pieczenia mięsa, skropić olejem, zawiązać, pozostawić w lodówce na 2-3 godziny. Następnie w kilku miejscach wykałaczką przekłuć folię, włożyć do naczynia żaroodpornego. Piekarnik nagrzać do do 180 stopni, włożyć naczynie z mięsem i piec około 1 godziny.
10-15 minut przed końcem pieczenia rozciąć folię, polać mięso powstałym sosem i piec do uzyskania rumianego koloru.