Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mięso przygotowane i upieczone według tego przepisu jest aromatyczne i soczyste. Smakuje na zimno jako wędlina lub na ciepło z sosem do obiadu.
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 324
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 28612
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9011
Po powrocie z niezbyt udanego grzybobrania ugotowałam żurek z grzybami, bo ta...
Odsłon: 751
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 324
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 28612
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9011
Po powrocie z niezbyt udanego grzybobrania ugotowałam żurek z grzybami, bo ta...
Odsłon: 751
Składniki
Umyte mięso osuszyć, natrzeć solą, pieprzem, przyprawą, zmiażdżonym czosnkiem. Oprószyć kminkiem i papryką.
Skropić sokiem z cytryny, nakłuć w kilku miejscach.
Mięso włożyć do rękawa do pieczenia mięsa, skropić olejem, zawiązać, pozostawić w lodówce na 2-3 godziny. Następnie w kilku miejscach wykałaczką przekłuć folię, włożyć do naczynia żaroodpornego. Piekarnik nagrzać do do 180 stopni, włożyć naczynie z mięsem i piec około 1 godziny.
10-15 minut przed końcem pieczenia rozciąć folię, polać mięso powstałym sosem i piec do uzyskania rumianego koloru.