Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Soczyste!!! Pyszne!!! :) Rozbite tłuczkiem z obydwu stron i przyprawione kotlety (sól, pieprz, ewentualnie przyprawa do mięs) przełożyć do wysokiej miski. Rozbełtać 3 całe jaja z 2 łyżkami wody (proporcje na 1kg schabu). Taką mieszaniną zalać kotlety w misce, tak aby dostała się między plastry schabu i dokładnie je przykryła. Miskę przykryć talerzem. Miskę z namoczonymi kotletami wstawić na co najmniej 2 godziny do lodówki (idealnie jest przygotowywanie kotletów wieczorem i pozostawienie ich namoczonych w mieszance jajecznej na noc w lodówce). Kotlety wchłoną prawie całe jajko - to właśnie sprawia że będą bardzo soczyste. Następnie panierować standardowo w mące wymieszanej z bułką tartą. Nie trzeba już używać dodatkowego jajka do panierowania. Obsmażyć dość szybko po obydwu stronach na dużym ogniu (mięso nie traci wtedy soczystości). Następnie dosmażać na wolnym ogniu.
Lżejsze kofty pełne smaku!
Odsłon: 43
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 37709
Bardzo smaczna, pożywna zupa.
Odsłon: 3692
Lżejsze kofty pełne smaku!
Odsłon: 43
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 37709
Bardzo smaczna, pożywna zupa.
Odsłon: 3692
Składniki