Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Soczyste!!! Pyszne!!! :) Rozbite tłuczkiem z obydwu stron i przyprawione kotlety (sól, pieprz, ewentualnie przyprawa do mięs) przełożyć do wysokiej miski. Rozbełtać 3 całe jaja z 2 łyżkami wody (proporcje na 1kg schabu). Taką mieszaniną zalać kotlety w misce, tak aby dostała się między plastry schabu i dokładnie je przykryła. Miskę przykryć talerzem. Miskę z namoczonymi kotletami wstawić na co najmniej 2 godziny do lodówki (idealnie jest przygotowywanie kotletów wieczorem i pozostawienie ich namoczonych w mieszance jajecznej na noc w lodówce). Kotlety wchłoną prawie całe jajko - to właśnie sprawia że będą bardzo soczyste. Następnie panierować standardowo w mące wymieszanej z bułką tartą. Nie trzeba już używać dodatkowego jajka do panierowania. Obsmażyć dość szybko po obydwu stronach na dużym ogniu (mięso nie traci wtedy soczystości). Następnie dosmażać na wolnym ogniu.
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8595
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7112
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4856
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327686
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8595
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7112
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4856
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327686
Składniki