Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Soczyste!!! Pyszne!!! :) Rozbite tłuczkiem z obydwu stron i przyprawione kotlety (sól, pieprz, ewentualnie przyprawa do mięs) przełożyć do wysokiej miski. Rozbełtać 3 całe jaja z 2 łyżkami wody (proporcje na 1kg schabu). Taką mieszaniną zalać kotlety w misce, tak aby dostała się między plastry schabu i dokładnie je przykryła. Miskę przykryć talerzem. Miskę z namoczonymi kotletami wstawić na co najmniej 2 godziny do lodówki (idealnie jest przygotowywanie kotletów wieczorem i pozostawienie ich namoczonych w mieszance jajecznej na noc w lodówce). Kotlety wchłoną prawie całe jajko - to właśnie sprawia że będą bardzo soczyste. Następnie panierować standardowo w mące wymieszanej z bułką tartą. Nie trzeba już używać dodatkowego jajka do panierowania. Obsmażyć dość szybko po obydwu stronach na dużym ogniu (mięso nie traci wtedy soczystości). Następnie dosmażać na wolnym ogniu.
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4086
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11189
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6432
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5442
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13422
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 5190
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4086
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11189
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6432
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5442
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13422
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 5190
Składniki