Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Świąteczna szynka"
Śliwki marynowane w occie są doskonałym dodatkiem do mięs czerwonych i paszte...
Odsłon: 176
Fittir to egipskie wielowarstwowe placki z farszem słodkim lub wytrawnym, lub...
Odsłon: 139
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 790
Śliwki marynowane w occie są doskonałym dodatkiem do mięs czerwonych i paszte...
Odsłon: 176
Fittir to egipskie wielowarstwowe placki z farszem słodkim lub wytrawnym, lub...
Odsłon: 139
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 790
Składniki
Szynkę opłucz, osusz, posyp solą, pieprzem, majerankiem oraz przyprawą do wieprzowiny. Przyprawy wetrzyj w mięso. Szynkę zawiń w folię aluminiową. Włóż do specjalnego rękawa do pieczenia. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temperatury 200 st. Piecz przez godzinę.
Marchewki i pietruszkę obierz, opłucz, drobno pokrój. Cebulę i czosnek obierz, posiekaj. Na patelni rozgrzej olej. Zeszklij na nim cebulę oraz czosnek. Dołóż pozostałe warzywa. Chwilę razem podsmaż. Oprósz mąką i zasmaż. Kostki bulionowe rozpuść w 3 szkl. wrzątku. Warzywa na patelni podlej bulionem i winem. Dodaj koncentrat. Szynkę pokrój w plasterki, dodaj do warzywnego sosu. Duś razem jeszcze 15 minut na małym płomieniu.
ok. 1 godziny i 35 minut. 1 porcja ok. 450 kcal.Źródło: Tina