Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i lekko soczysta wedlina domowa. Jest super alternatywą dla osób, które nie mogą jeść wędzonego. Polecam.
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1035
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4439
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 457
Czy można przygotować lasagne bez makaronu? Jeśli najdzie cię nagła chęć na t...
Odsłon: 2938
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 38757
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1035
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4439
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 457
Czy można przygotować lasagne bez makaronu? Jeśli najdzie cię nagła chęć na t...
Odsłon: 2938
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 38757
Składniki
Przygotowujemy odpowiedniej wielkości garnek, zalewamy wodą. Składniki na zalewę razem mieszamy, gotujemy i zostawiamy do wystudzenia. Smak mięsa wzbogacimy dodając kilka ziaren jałowca, gałązki świeżego rozmarynu czy łyżeczki musztardy francuskiej z całą gorczycą. Gdy zalewa jest już zimna wkładamy do niej schab (mięso musi być przykryte) i gotujemy 15 minut od zagotowania. Zostawiamy w zalewie do następnego dnia. Następnego dnia gotujemy całość 10 minut od zagotowania. Odstawiamy do wystudzenia. Schab jest gotowy do konsumpcji.