Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i lekko soczysta wedlina domowa. Jest super alternatywą dla osób, które nie mogą jeść wędzonego. Polecam.
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 3492
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 223
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13353
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2643
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 3492
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 223
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13353
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2643
Składniki
Przygotowujemy odpowiedniej wielkości garnek, zalewamy wodą. Składniki na zalewę razem mieszamy, gotujemy i zostawiamy do wystudzenia. Smak mięsa wzbogacimy dodając kilka ziaren jałowca, gałązki świeżego rozmarynu czy łyżeczki musztardy francuskiej z całą gorczycą. Gdy zalewa jest już zimna wkładamy do niej schab (mięso musi być przykryte) i gotujemy 15 minut od zagotowania. Zostawiamy w zalewie do następnego dnia. Następnego dnia gotujemy całość 10 minut od zagotowania. Odstawiamy do wystudzenia. Schab jest gotowy do konsumpcji.