Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i lekko soczysta wedlina domowa. Jest super alternatywą dla osób, które nie mogą jeść wędzonego. Polecam.
Szybka, prosta i smaczna zapiekanka, której głównym składnikiem jest seler na...
Odsłon: 98
Pyszna sałatka, którą przygotujesz w kilkanaście minut. Możesz ją podać na ko...
Odsłon: 251
Przepis dnia
Delikatny, herbaciany biszkopt z lekkim śmietankowym kremem i słodko-kwaśnym...
Odsłon: 9874
Szybka, prosta i smaczna zapiekanka, której głównym składnikiem jest seler na...
Odsłon: 98
Pyszna sałatka, którą przygotujesz w kilkanaście minut. Możesz ją podać na ko...
Odsłon: 251
Przepis dnia
Delikatny, herbaciany biszkopt z lekkim śmietankowym kremem i słodko-kwaśnym...
Odsłon: 9874
Składniki
Przygotowujemy odpowiedniej wielkości garnek, zalewamy wodą. Składniki na zalewę razem mieszamy, gotujemy i zostawiamy do wystudzenia. Smak mięsa wzbogacimy dodając kilka ziaren jałowca, gałązki świeżego rozmarynu czy łyżeczki musztardy francuskiej z całą gorczycą. Gdy zalewa jest już zimna wkładamy do niej schab (mięso musi być przykryte) i gotujemy 15 minut od zagotowania. Zostawiamy w zalewie do następnego dnia. Następnego dnia gotujemy całość 10 minut od zagotowania. Odstawiamy do wystudzenia. Schab jest gotowy do konsumpcji.