Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i lekko soczysta wedlina domowa. Jest super alternatywą dla osób, które nie mogą jeść wędzonego. Polecam.
Zastanawialiście się kiedyś skąd swoją nazwę wzięły leniwe pierogi? Leniwe są...
Odsłon: 154
Taki obiad często robiła babcia. Uwielbiam to połączenie domowego makaronu, k...
Odsłon: 19
Domowe frytki warzywne z piekarnika, podane z dodatkiem zdrowszej wersji popu...
Odsłon: 129
Zastanawialiście się kiedyś skąd swoją nazwę wzięły leniwe pierogi? Leniwe są...
Odsłon: 154
Taki obiad często robiła babcia. Uwielbiam to połączenie domowego makaronu, k...
Odsłon: 19
Domowe frytki warzywne z piekarnika, podane z dodatkiem zdrowszej wersji popu...
Odsłon: 129
Składniki
Przygotowujemy odpowiedniej wielkości garnek, zalewamy wodą. Składniki na zalewę razem mieszamy, gotujemy i zostawiamy do wystudzenia. Smak mięsa wzbogacimy dodając kilka ziaren jałowca, gałązki świeżego rozmarynu czy łyżeczki musztardy francuskiej z całą gorczycą. Gdy zalewa jest już zimna wkładamy do niej schab (mięso musi być przykryte) i gotujemy 15 minut od zagotowania. Zostawiamy w zalewie do następnego dnia. Następnego dnia gotujemy całość 10 minut od zagotowania. Odstawiamy do wystudzenia. Schab jest gotowy do konsumpcji.