Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Karkówka, jest bardzo smacznym mięsem. W tym przepisie można ją serwować na zimno jako wędlina lub na gorąco, jako mięso do drugiego dania.
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 79
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 744
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2846
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 79
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 744
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2846
Składniki
Karkówkę myjemy, suszymy i obsypujemy najpierw solą, a potem czerwoną papryką. Dajemy tej przyprawy dosyć sporo.
Następnie na całość sypiemy majranek, jest to bardzo smaczna i znana przyprawa. Jak już to mamy, to odstawiamy całość pod przykryciem na całą dobę najlepiej do lodówki.
Na drugi dzień nagrzewamy piekarnik góra/dół 220 st C i wstawiamy karkówkę pod przykryciem do piekarnika. Możemy poleć lekko oliwą. Pieczemy około 1,5 godziny. Po godzinie pieczenia zmniejszamy temperaturę do 200 st C. Po tym czasie wyjmujemy i studzimy . I tak mamy coś smacznego i swojego.