Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Karkówka, jest bardzo smacznym mięsem. W tym przepisie można ją serwować na zimno jako wędlina lub na gorąco, jako mięso do drugiego dania.
Połączenie luksusu i smaku za niewielką cenę. Znacie i na pewno kochacie. Al...
Odsłon: 234
Przekąska pod tytułem- Zostało mi pół kalafiora.
Odsłon: 154
Dzisiaj danie z podrobów czyli ozorki w sosie chrzanowym , danie proste i łat...
Odsłon: 536
Połączenie luksusu i smaku za niewielką cenę. Znacie i na pewno kochacie. Al...
Odsłon: 234
Przekąska pod tytułem- Zostało mi pół kalafiora.
Odsłon: 154
Dzisiaj danie z podrobów czyli ozorki w sosie chrzanowym , danie proste i łat...
Odsłon: 536
Składniki
Karkówkę myjemy, suszymy i obsypujemy najpierw solą, a potem czerwoną papryką. Dajemy tej przyprawy dosyć sporo.
Następnie na całość sypiemy majranek, jest to bardzo smaczna i znana przyprawa. Jak już to mamy, to odstawiamy całość pod przykryciem na całą dobę najlepiej do lodówki.
Na drugi dzień nagrzewamy piekarnik góra/dół 220 st C i wstawiamy karkówkę pod przykryciem do piekarnika. Możemy poleć lekko oliwą. Pieczemy około 1,5 godziny. Po godzinie pieczenia zmniejszamy temperaturę do 200 st C. Po tym czasie wyjmujemy i studzimy . I tak mamy coś smacznego i swojego.