Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Karkówka, jest bardzo smacznym mięsem. W tym przepisie można ją serwować na zimno jako wędlina lub na gorąco, jako mięso do drugiego dania.
Galareta wieprzowa z nóżek i golonek to specjalność kuchni tradycyjnej. W róż...
Odsłon: 317
Proponujemy danie postne z ziemniaków, które nam zostały z z poprzedniego obi...
Odsłon: 720
Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są z...
Odsłon: 738
Sos winogronowy jest świetnym dodatkiem do gotowanych, pieczonych oraz smażon...
Odsłon: 33
Galareta wieprzowa z nóżek i golonek to specjalność kuchni tradycyjnej. W róż...
Odsłon: 317
Proponujemy danie postne z ziemniaków, które nam zostały z z poprzedniego obi...
Odsłon: 720
Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są z...
Odsłon: 738
Sos winogronowy jest świetnym dodatkiem do gotowanych, pieczonych oraz smażon...
Odsłon: 33
Składniki
Karkówkę myjemy, suszymy i obsypujemy najpierw solą, a potem czerwoną papryką. Dajemy tej przyprawy dosyć sporo.
Następnie na całość sypiemy majranek, jest to bardzo smaczna i znana przyprawa. Jak już to mamy, to odstawiamy całość pod przykryciem na całą dobę najlepiej do lodówki.
Na drugi dzień nagrzewamy piekarnik góra/dół 220 st C i wstawiamy karkówkę pod przykryciem do piekarnika. Możemy poleć lekko oliwą. Pieczemy około 1,5 godziny. Po godzinie pieczenia zmniejszamy temperaturę do 200 st C. Po tym czasie wyjmujemy i studzimy . I tak mamy coś smacznego i swojego.