Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Szynka miodowo-musztardowa"
Szukasz orzeźwiającej, a zarazem lekkiej przekąski? Nasze roladki z ogórka to...
Odsłon: 17421
Szparagi są bardzo smaczne i pełne cennych dla zdrowia składników. Sezon szpa...
Odsłon: 813
Muffinki ze szpinakiem to wspaniały pomysł na zdrową przekąskę dla całej rodz...
Odsłon: 60
Przepis dnia
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 4520
Szukasz orzeźwiającej, a zarazem lekkiej przekąski? Nasze roladki z ogórka to...
Odsłon: 17421
Szparagi są bardzo smaczne i pełne cennych dla zdrowia składników. Sezon szpa...
Odsłon: 813
Muffinki ze szpinakiem to wspaniały pomysł na zdrową przekąskę dla całej rodz...
Odsłon: 60
Przepis dnia
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 4520
Składniki
Z miodu, musztard dijon i sarepskiej, sosu Worcester oraz tymianku i rozmarynu przygotuj marynatę. Mięso umyj, osusz papierowym ręcznikiem, posól, posyp pieprzem. Dokładnie posmaruj marynatą i pozostaw w lodówce na noc, a najlepiej na 24 godziny.
Piecz w 190° C przez 40-45 minut, aż będzie pięknie zarumieniona. Podlej 1/2 szklanki wody, przykryj pokrywką i piecz w tej samej temperaturze jeszcze przez około 50 minut. Szynka przygotowana w ten sposób ma wyraźny posmak musztardy oraz wyczuwalną słodką nutę miodu.Źródło: Dobry Tydzień