Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Soczysta i aromatyczna szynka, podana na niedzielny obiad z pewnością przypadnie do gustu wszystkim domownikom.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 11819
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1291
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 12467
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 3397
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 11819
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1291
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 12467
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 3397
Składniki
ząbki czosnku obieramy z łupin, miażdżymy( nożem lub w prasce ) i wkładamy do sporej miski razem z pozostałymi składnikami marynaty całość mieszamy.
ząbki czosnku obieramy z łupin, miażdżymy( nożem lub w prasce ) i wkładamy do sporej miski razem z pozostałymi składnikami marynaty całość mieszamy.
). Brytfankę smarujemy tłuszczem,( smalcem lub ostatecznie olejem) wkładamy do niej zamarynowaną szynkę i całość na pół godziny, bez przykrywki przekładamy do piekarnika nagrzanego 220 stopni. Następnie nakrywamy brytfankę pokrywką i zmniejszamy temperaturę do 175 stopni, piekąc szynkę dalsze 70 minut.
Po tym czasie wyłączamy piekarnik zostawiając mięso w zamkniętym piekarniku jeszcze na dalsze 30 minut ( dzięki temu pieczeń będzie bardziej soczysta) . Podajemy na gorąco do obiadu lub na zimno.