Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wyśmienita szynka do chleba. Nie jest pracochłonna, jedynie musi trochę poleżakować w marynacie przed pieczeniem. Efekt wynagradza wszystko.
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3892
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 415006
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2435
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3892
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 415006
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2435
Składniki
Do naczynia wsypałem wszystkie składniki marynaty i zalałem zimną wodą. Wymieszałem. Do powstałej mieszanki włożyłem szynkę i dolałem wody żeby szynka była całkowicie zanurzona.
Mięso w marynacie wstawiłem do lodówki na minimum 24, a najlepiej 48 godzin.
Po wyjęciu mięso osuszyłem i posmarowałem mieszanką: pieprzu, papryki, soli oraz majeranku. Tak przygotowaną szynkę włożyłem do rękawa do pieczenia.
Mięso piekłem dwie godziny w 180 stopniach. Na 20 minut przed końcem rozciąłem rękaw by mięso się zarumieniło.