Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wyśmienita szynka do chleba. Nie jest pracochłonna, jedynie musi trochę poleżakować w marynacie przed pieczeniem. Efekt wynagradza wszystko.
To wyjątkowo prosta do przygotowania, kwaśna zupa. Jest smaczna, pożywna i z...
Odsłon: 47
Wyśmienita rolada ze schabu faszerowana mięsem mielonym z dodatkiem warzyw. Ś...
Odsłon: 255
To bardzo smaczne i aromatyczne danie. Mięsko wychodzi miękkie i delikatne, p...
Odsłon: 43
Smaczna i aromatyczna wersja gulaszu. Można podać go z ziemniakami, kaszą lub...
Odsłon: 23
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 1157
To wyjątkowo prosta do przygotowania, kwaśna zupa. Jest smaczna, pożywna i z...
Odsłon: 47
Wyśmienita rolada ze schabu faszerowana mięsem mielonym z dodatkiem warzyw. Ś...
Odsłon: 255
To bardzo smaczne i aromatyczne danie. Mięsko wychodzi miękkie i delikatne, p...
Odsłon: 43
Smaczna i aromatyczna wersja gulaszu. Można podać go z ziemniakami, kaszą lub...
Odsłon: 23
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 1157
Składniki
Do naczynia wsypałem wszystkie składniki marynaty i zalałem zimną wodą. Wymieszałem. Do powstałej mieszanki włożyłem szynkę i dolałem wody żeby szynka była całkowicie zanurzona.
Mięso w marynacie wstawiłem do lodówki na minimum 24, a najlepiej 48 godzin.
Po wyjęciu mięso osuszyłem i posmarowałem mieszanką: pieprzu, papryki, soli oraz majeranku. Tak przygotowaną szynkę włożyłem do rękawa do pieczenia.
Mięso piekłem dwie godziny w 180 stopniach. Na 20 minut przed końcem rozciąłem rękaw by mięso się zarumieniło.