Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Szynka pod sezamem"
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12955
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1470
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 14236
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5888
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12955
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1470
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 14236
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5888
Składniki
Przepis przysłała Agata Brzana z Iwonicza .
Surową szynkę umyj, osusz, rozkrój na jak największy kawałek (ew. wytnij kieszeń). Z każdej strony natrzyj przyprawą uniwersalną. Ser żółty pokrój na plasterki. Ułóż na mięsie razem ze szparagami. Ciasno zwiń, zepnij wykałaczkami.
Gotowe mięso włóż do torebki do pieczenia, posyp gorczycą, lubczykiem, czosnkiem granulowanym, pieprzem i sezamem, zamknij torebkę. Mięso ułóż w naczyniu żaroodpornym. Wstaw do rozgrzanego do temperatury 200°C piekarnika. Piecz około 90 minut.
<strong>Czas przygotowania 105 min, ilość porcji 8, cena za porcję 2,60 zł.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie