Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Szynka pod sezamem"
Idealny placek na każdą porę roku - do jego przygotowania można wykorzystać d...
Odsłon: 125
Ciasteczka pistacjawe z pistacjami i gorzką czekoladą. Dodałam także herbatę...
Odsłon: 115
Idealny placek na każdą porę roku - do jego przygotowania można wykorzystać d...
Odsłon: 125
Ciasteczka pistacjawe z pistacjami i gorzką czekoladą. Dodałam także herbatę...
Odsłon: 115
Składniki
Przepis przysłała Agata Brzana z Iwonicza .
Surową szynkę umyj, osusz, rozkrój na jak największy kawałek (ew. wytnij kieszeń). Z każdej strony natrzyj przyprawą uniwersalną. Ser żółty pokrój na plasterki. Ułóż na mięsie razem ze szparagami. Ciasno zwiń, zepnij wykałaczkami.
Gotowe mięso włóż do torebki do pieczenia, posyp gorczycą, lubczykiem, czosnkiem granulowanym, pieprzem i sezamem, zamknij torebkę. Mięso ułóż w naczyniu żaroodpornym. Wstaw do rozgrzanego do temperatury 200°C piekarnika. Piecz około 90 minut.
<strong>Czas przygotowania 105 min, ilość porcji 8, cena za porcję 2,60 zł.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie