Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Szynka w pomarańczach"
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 111
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3682
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 152
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 872
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 111
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3682
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 152
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 872
Składniki
Zapekluj szynkę: 2 litry wody zagotuj z liśćmi laurowymi, zielem angielskim i goździkami. Dodaj sól, saletrę i cukier. Ostudź. Mięso natrzyj czosnkiem, majerankiem oraz papryką, po czym włóż do zalewy i wstaw do lodówki na 4-5 dni.
Skruszałe mięso umyj, osusz i włóż do brytfanny. Polej je sokiem z jednej pomarańczy, a następnie umieść w piekarniku rozgrzanym do 180°C i piecz 4 godziny. Co pół godziny podlewaj szynkę resztą soku, wyciśniętego z kolejnych czterech cytrusów.
Musztardę połącz z miodem, brandy i gałką muszkatołową. Posmaruj sosem wierzch mięsa i obłóż plastrami pozostałych pięciu pomarańczy. Ponownie wstaw szynkę do piekarnika na 15 minut.Źródło: Telemax