Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Szynka w pomarańczach"
Polecam.
Odsłon: 530
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 448
Przepis dnia
To najprostszy na świecie przepis na babeczki kakaowe. Mimo iż są proste i sz...
Odsłon: 310
Kawa pobudza ciało i umysł. Przygotowana w ten sposób rozgrzewa, pomaga przy...
Odsłon: 43
Bardzo szybka i zdrowa sałatka pomidorowa do potraw z grilla, burgerów lub do...
Odsłon: 770
Polecam.
Odsłon: 530
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 448
Przepis dnia
To najprostszy na świecie przepis na babeczki kakaowe. Mimo iż są proste i sz...
Odsłon: 310
Kawa pobudza ciało i umysł. Przygotowana w ten sposób rozgrzewa, pomaga przy...
Odsłon: 43
Bardzo szybka i zdrowa sałatka pomidorowa do potraw z grilla, burgerów lub do...
Odsłon: 770
Składniki
Zapekluj szynkę: 2 litry wody zagotuj z liśćmi laurowymi, zielem angielskim i goździkami. Dodaj sól, saletrę i cukier. Ostudź. Mięso natrzyj czosnkiem, majerankiem oraz papryką, po czym włóż do zalewy i wstaw do lodówki na 4-5 dni.
Skruszałe mięso umyj, osusz i włóż do brytfanny. Polej je sokiem z jednej pomarańczy, a następnie umieść w piekarniku rozgrzanym do 180°C i piecz 4 godziny. Co pół godziny podlewaj szynkę resztą soku, wyciśniętego z kolejnych czterech cytrusów.
Musztardę połącz z miodem, brandy i gałką muszkatołową. Posmaruj sosem wierzch mięsa i obłóż plastrami pozostałych pięciu pomarańczy. Ponownie wstaw szynkę do piekarnika na 15 minut.Źródło: Telemax