Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jakie to szczęście mieć w domu faceta, który uwielbia gotować i eksperymentować w kuchni. Dziś przepis na aromatyczną szynkę w wykonaniu mojego męża, który w nocy nie mógł spać więc postanowił zrobić coś dobrego na śniadanie. Dobrze, że znalazł w lodówce świeże mięsko. Użył do tego swoich ulubionych przypraw i piekł ją w piekarniku przez 6 godzin. Wyszła znakomita! Soczysta, aromatyczna i taka smaczna, że na śniadanie zjedliśmy prawie połowę.
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 49
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 140
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2823
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 4195
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 49
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 140
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2823
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 4195
Składniki
Marynata: Mięso dokładnie natrzeć i wymasować mieszanką przypraw. Ponakłuwać wykałaczką, aby przyprawy wszędzie dotarły. Włożyć do naczynia w którym będziemy piec. Zostawić w chłodnym miejscu na ok 24godziny. W tym przypadku mięso było pieczone od razu bez wcześniejszego marynowania.
Pieczenie: W schabie robimy nakłucie nożem. W dziurkę napychamy suszone śliwki. Mięso wkładamy do naczynia żaroodpornego, przykrywamy folią aluminiową. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 120- 130 stopni C (grzanie góra - dół bez termoobiegu) pieczemy przez ok 5-6 godzin do momentu uzyskania wewnętrznej temperatury mięsa 65 st C. Gdy schab jest już upieczony, wyjmujemy go z piekarnika i odstawiamy na ok 15-20 minut, aby mięso mogło odpocząć, a sok z mięsa nie wypłynął.