Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo prosty przepis na pyszną szynkę.
Śliwki marynowane w occie są doskonałym dodatkiem do mięs czerwonych i paszte...
Odsłon: 179
Fittir to egipskie wielowarstwowe placki z farszem słodkim lub wytrawnym, lub...
Odsłon: 151
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 793
Śliwki marynowane w occie są doskonałym dodatkiem do mięs czerwonych i paszte...
Odsłon: 179
Fittir to egipskie wielowarstwowe placki z farszem słodkim lub wytrawnym, lub...
Odsłon: 151
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 793
Składniki
Cebulę pokroić w ćwiartki. Marchewki na kawałki. Mięso umieścić w garnku, zalać wodą, tak aby mięso było przykryte.
Dodać marchewki cebule, pieprz, sól i listek laurowy.gotować 2 godz. i 15 minut. Szynkę wyjąc ułożyć na blasze piekarnika, odstawić na 15 minut.
Podlać nieco wodą. Na glazurę zmieszać miód sos sojowy i musztardę. Szynkę posmarować połową glazury.
Piec w 175 st. Przez 30 minut. W połowie pieczenia polać resztą glazury.