Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Duszona w cebuli, aromatyczna, krucha szynka marynowana w ziołach, podana z ziemniakami i mizerią z pomidorów.
Gulasz wieprzowy podany ze sparzoną kaszą, ogórkiem kiszonym i papryczką czer...
Odsłon: 2112
Szynka wieprzowa z galaretką, smak konserwowej szynki, jak za dawnych lat. Ni...
Odsłon: 10418
Miękkie, puszyste i – oczywiście – całkowicie przepyszne! Dokładnie takie są...
Odsłon: 141
Jak zrobić najsmaczniejsze i najbardziej kruche faworki? Oto stara i sprawdzo...
Odsłon: 227
Podkręcona w smaku zupa pomidorowa!
Odsłon: 68
Tak zwany babciny. Zaintrygował mnie ten przepis, przede wszystkim ciekawym s...
Odsłon: 240
Miękkie, puszyste i – oczywiście – całkowicie przepyszne! Dokładnie takie są...
Odsłon: 141
Jak zrobić najsmaczniejsze i najbardziej kruche faworki? Oto stara i sprawdzo...
Odsłon: 227
Podkręcona w smaku zupa pomidorowa!
Odsłon: 68
Tak zwany babciny. Zaintrygował mnie ten przepis, przede wszystkim ciekawym s...
Odsłon: 240
Składniki
Wszystkie składniki marynaty mieszamy na papkę. Wymyte, osuszone mięso kroimy w grubsze plastry, nacieramy marynatą.
Układamy w pojemniku. Zamknięty pojemnik z marynowanym mięsem wstawiamy do lodówki na 24 godziny.
Po tym czasie roztapiamy wieprzowy smalec na dużej patelni, układamy kawałki mięsa i dusimy pod przykryciem do miękkości mięsa.
Gdy mięso będzie już robić się miękkie dodajemy pokrojoną w pół plastry cebulę.
Dusimy pod przykryciem do miękkości cebuli. W między czasie gotujemy w osolonej wodzie ziemniaki, oraz robimy mizerię z pokrojonych pomidorów, cebuli i śmietany.
Duszoną szynkę podajemy z ziemniakami i mizerią z pomidorów.
Możemy podawać również z pieczywem. Smacznego :)
Przepisy Wędliny
Wędliny
Francuski pasztet wiejski
Wędliny
Podwędzana, krwista wiejska kiełbasa z Turyngii. Przepis na 5,5 kg.
Wędliny
Szynka gotowana w herbacie
Wędliny
Szynka gotowana w majonezie
Francuski pasztet wiejski
Tak zwany babciny. Zaintrygował mnie ten przepis, przede wszystkim ciekawym s...
Odsłon: 240
Podwędzana, krwista wiejska kiełbasa z Turyngii. Przepis na 5,5 kg.
Smaczna, wpadająca w oko, kiełbasa z Turyngii. Obok z pasztetową ze szczypior...
Odsłon: 250