Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Duszona w cebuli, aromatyczna, krucha szynka marynowana w ziołach, podana z ziemniakami i mizerią z pomidorów.
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 798
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5656
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9494
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 233
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 798
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5656
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9494
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 233
Składniki
Wszystkie składniki marynaty mieszamy na papkę. Wymyte, osuszone mięso kroimy w grubsze plastry, nacieramy marynatą.
Układamy w pojemniku. Zamknięty pojemnik z marynowanym mięsem wstawiamy do lodówki na 24 godziny.
Po tym czasie roztapiamy wieprzowy smalec na dużej patelni, układamy kawałki mięsa i dusimy pod przykryciem do miękkości mięsa.
Gdy mięso będzie już robić się miękkie dodajemy pokrojoną w pół plastry cebulę.
Dusimy pod przykryciem do miękkości cebuli. W między czasie gotujemy w osolonej wodzie ziemniaki, oraz robimy mizerię z pokrojonych pomidorów, cebuli i śmietany.
Duszoną szynkę podajemy z ziemniakami i mizerią z pomidorów.
Możemy podawać również z pieczywem. Smacznego :)