Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kiedyś jadłam to danie z golonką. Ja postanowiłam zrobić wersję mniej tłustą.Świetnie pasuje do ziemniaczków.
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 115
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1809
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14437
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19530
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 115
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1809
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14437
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19530
Składniki
Szynkę kroję w plastry. Kapustę jeżeli jest zbyt kwaśna płuczę .Do garnka wkładam kapustę i szynkę warstwami . Na wierzchu umieszczam pokrojoną cebulę .Dodaję zielę ,liść i odrobinę wegety.Trzeba uważać żeby nie przesolić.Zalewam wszystko wodą i umieszczam na ogniu ,aby powoli się gotowało.
Po około godzinie kiedy mięso zrobi się miękkie wsypuję kaszę. Wszystko dokładnie mieszam ,w razie potrzeby dolewam wody. Gotuję jeszcze 15 minut .Zawsze odstawiam jeszcze na chwilę , aby kasza dobrze przeszła.