Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Szynka z mozzarellą i oliwkami"
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 37
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 127
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 706
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 84
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 37
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 127
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 706
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 84
Składniki
Mięso umyj, osusz, rozbij tłuczkiem (jeśli mięso jest grube, to okrój je i rozłóż tak, by mieć płat mięsa dający się spiąć po napełnieniu). Oliwę wymieszaj z czosnkiem, pieprzem i marynatą do mięs, posmaruj szynkę z obydwu stron. Wstaw na godz. do lodówki.
Oliwki przekrój na pół, mozzarellę pokrój na plasterki, pomidor obierz, pokrój na ćwiartki. Na środku mięsa rozłóż pomidora, oliwki i połowę sera. Mięso zepnij wykałaczkami i przełóż do naczynia żaroodpornego (wykałaczkami do spodu).
Podlej rosołem, posyp tymiankiem, przykryj, piecz 50 minut w temp. 200°C. Na mięsie ułóż pozostałą mozzarellę, zapiekaj jeszcze 10 minut (również pod przykryciem). Podawaj z pomidorami, oliwkami.
Czas przygotowania: 80 min. Ilość porcji: 8. Cena za porcję: 2,40 zł.
Przepis nadesłała Agata Brzana z Iwonicza.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie