Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Taki wymyślony sposób na truskawki w galarecie zrobione w butelce (salceson z truskawek). Zrobione truskawki po wyjęciu z butelki,ładnie kroją się na plastry i są bardzo smaczne :)
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 293
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 22759
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 8893
Po powrocie z niezbyt udanego grzybobrania ugotowałam żurek z grzybami, bo ta...
Odsłon: 704
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 293
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 22759
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 8893
Po powrocie z niezbyt udanego grzybobrania ugotowałam żurek z grzybami, bo ta...
Odsłon: 704
Składniki
W butelce wycinamy wzdłuż otwór, prostokąt 20 cm / 4 cm. Butelkę myjemy i wycieramy do sucha. Rozpuszczamy 1 galaretkę w szklance wrzącej wody, studzimy, i ostudzoną wlewamy do butelki, wstawiamy do lodówki żeby zastygła.
Wymyte i osuszone truskawki wkładamy do butelki na zastygniętą galaretkę przez wycięty otwór. I do tak przygotowanej butelki nalewamy kolejne galaretki do zapełnienia butelki. Ostatnią galaretkę którą będziemy wlewać, wlewamy fioletową i wlewamy na zastygnięte już galaretki cytrynowe. Całą butelkę z otworem do góry wstawiamy do lodówki na noc.
Po wyjęciu z lodówki delikatnie butelkę rozcinamy, rozchylamy żeby powietrze zassało i galaretka odeszła od ścianek butelki. Wykładamy na talerz, kroimy w grubsze plastry i konsumujemy.
Smacznego :)