Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Taki wymyślony sposób na truskawki w galarecie zrobione w butelce (salceson z truskawek). Zrobione truskawki po wyjęciu z butelki,ładnie kroją się na plastry i są bardzo smaczne :)
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 439
Czy można przygotować lasagne bez makaronu? Jeśli najdzie cię nagła chęć na t...
Odsłon: 2439
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 38687
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 1365
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 439
Czy można przygotować lasagne bez makaronu? Jeśli najdzie cię nagła chęć na t...
Odsłon: 2439
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 38687
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 1365
Składniki
W butelce wycinamy wzdłuż otwór, prostokąt 20 cm / 4 cm. Butelkę myjemy i wycieramy do sucha. Rozpuszczamy 1 galaretkę w szklance wrzącej wody, studzimy, i ostudzoną wlewamy do butelki, wstawiamy do lodówki żeby zastygła.
Wymyte i osuszone truskawki wkładamy do butelki na zastygniętą galaretkę przez wycięty otwór. I do tak przygotowanej butelki nalewamy kolejne galaretki do zapełnienia butelki. Ostatnią galaretkę którą będziemy wlewać, wlewamy fioletową i wlewamy na zastygnięte już galaretki cytrynowe. Całą butelkę z otworem do góry wstawiamy do lodówki na noc.
Po wyjęciu z lodówki delikatnie butelkę rozcinamy, rozchylamy żeby powietrze zassało i galaretka odeszła od ścianek butelki. Wykładamy na talerz, kroimy w grubsze plastry i konsumujemy.
Smacznego :)