Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne miesko na chleb lub do obiadu.Metoda tyndalizacji,mieso mozna dlugo przechowywac i sie nie zepsuje .
Składniki
Na 6 sloików ok.500ml .Mieso kroimy na srednie kawalki,przyprawiamy i dobrze mieszamy.Do sloików wrzucamy po listku laurowym i kulce ziela angielskiego.Nastepnie wkladamy mieso do 3/4 sloika.Dobrze zakrecamy .Do garnka wkladamy sciereczke ,sloiki ,wlwamy zimna wode do 3/4 sloika i doprowadzamy do zagotowania.Gotujemy w 1 dzien 3 godziny.Zostawiamy do wystygniecia,na drugi dzien gotujemy 2 godz,i na trzeci dzien 1 godz.Metoda tyndalizacji jest to potrójne pasteryzowanie. Sloiki zostawiam do calkowitego wystygniecia.Mieso jest gotowe do spozycia.SMACZNEGO!!!