Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kiedy jest sezon na dynię zawsze staram się przygotować coś nowego.
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 354
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 49
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 374
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 814
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 354
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 49
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 374
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 814
Składniki
Dno naczynia żaroodpornego wysmarować odrobiną oliwy. Wysypać warstwę ryżu ( u mnie szklanka). Posypać solą. Na to usypać warstwę koperku
Schab pokroić na kawałki. Doprawić do smaku solą, pieprzem, papryką i czosnkiem. wszystko wymieszać. Ułożyć kawałki na koperku.
Dynię pokroić w kostkę i ułożyć warstwę na mięsie. Następnie pieczarki pokroić w plasterki i ułożyć na wierzchu naszej zapiekanki. Dodaję 2 szklanki wody. (na szklankę ryżu 2 szklanki wody) Zapiekankę polać z wierzchu odrobiną oliwy.
Zapiekankę przykryć folią i wstawić do rozgrzanego do 180 stopni piekarnika. Piec 20-30 minut. Podawać Smacznego.