Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Z grillo- wędzarni, wędzony na ciepło w około 65 C, przez jedną godzinę , podpiekany 15- 20 minut w 110 stopniach.
grillo wędzarnia/ wędzarnia
Szybki w przygotowaniu i bardzo puszysty piernik, który można jeść zaraz po u...
Odsłon: 13135
Pyszna pasta do pieczywa z wędzonej makreli, ogórka kiszonego, cebuli czerwon...
Odsłon: 32
Pasztet z wątróbek drobiowych bez pieczenia.
Odsłon: 30
Szybka i smaczna sałatka dla mnie najlepsza na święta.
Odsłon: 40
Polędwiczki wieprzowe z pieczarkowym sosem i chrupiącym boczkiem to prawdziwa...
Odsłon: 747
Szybki w przygotowaniu i bardzo puszysty piernik, który można jeść zaraz po u...
Odsłon: 13135
Pyszna pasta do pieczywa z wędzonej makreli, ogórka kiszonego, cebuli czerwon...
Odsłon: 32
Pasztet z wątróbek drobiowych bez pieczenia.
Odsłon: 30
Szybka i smaczna sałatka dla mnie najlepsza na święta.
Odsłon: 40
Polędwiczki wieprzowe z pieczarkowym sosem i chrupiącym boczkiem to prawdziwa...
Odsłon: 747
Składniki
Pstrągi zalewa się solanką. Ilość soli oblicza się na podstawie całkowitej objętości zalewy z zawartością, Na każdy litr zawartości trzeba dać łyżkę soli z górką. Pstrągi trzyma się w zalewie najmniej 24 godziny w lodówce.
Grillo wędzarnie wystarczy rozpalić, nie potrzebne jest wielogodzinne nagrzewanie i osuszanie. Ryby układa się na ruszcie. I wędzi przez godzinę.
Po godzinie, można podkręcić temperaturę i rybę dopiec 15- 20 minut. Dla pewności można rybę rozchylić wewnątrz i zobaczyć , czy odchodzi przy kręgosłupie.
Smacznego :)