Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Z grillo- wędzarni, wędzony na ciepło w około 65 C, przez jedną godzinę , podpiekany 15- 20 minut w 110 stopniach.
grillo wędzarnia/ wędzarnia
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 148
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3844
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 274
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 416
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 148
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3844
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 274
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 416
Składniki
Pstrągi zalewa się solanką. Ilość soli oblicza się na podstawie całkowitej objętości zalewy z zawartością, Na każdy litr zawartości trzeba dać łyżkę soli z górką. Pstrągi trzyma się w zalewie najmniej 24 godziny w lodówce.
Grillo wędzarnie wystarczy rozpalić, nie potrzebne jest wielogodzinne nagrzewanie i osuszanie. Ryby układa się na ruszcie. I wędzi przez godzinę.
Po godzinie, można podkręcić temperaturę i rybę dopiec 15- 20 minut. Dla pewności można rybę rozchylić wewnątrz i zobaczyć , czy odchodzi przy kręgosłupie.
Smacznego :)