Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Z grillo- wędzarni, wędzony na ciepło w około 65 C, przez jedną godzinę , podpiekany 15- 20 minut w 110 stopniach.
grillo wędzarnia/ wędzarnia
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 80
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 991
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2847
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 80
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 991
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2847
Składniki
Pstrągi zalewa się solanką. Ilość soli oblicza się na podstawie całkowitej objętości zalewy z zawartością, Na każdy litr zawartości trzeba dać łyżkę soli z górką. Pstrągi trzyma się w zalewie najmniej 24 godziny w lodówce.
Grillo wędzarnie wystarczy rozpalić, nie potrzebne jest wielogodzinne nagrzewanie i osuszanie. Ryby układa się na ruszcie. I wędzi przez godzinę.
Po godzinie, można podkręcić temperaturę i rybę dopiec 15- 20 minut. Dla pewności można rybę rozchylić wewnątrz i zobaczyć , czy odchodzi przy kręgosłupie.
Smacznego :)