Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia
Czebureki - przysmak tatarski, wersja mini i wyrób domowy. Te pierożki nie w...
Odsłon: 67315
Polecam to zniewalające danie. Łosoś oprószony cytrynowym pieprzem, szpinak d...
Odsłon: 1809
Przepis dnia
Czebureki - przysmak tatarski, wersja mini i wyrób domowy. Te pierożki nie w...
Odsłon: 67315
Polecam to zniewalające danie. Łosoś oprószony cytrynowym pieprzem, szpinak d...
Odsłon: 1809
Składniki
Wężymord obrać i włożyć do miski z wodą z dodatkiem kwasku cytrynowego. Schab pokroić w słupki i marynować z solą ,pieprzem ,oliwą ,estragonem ,czosnkiem ,majerankiem i posiekaną cebulą ,odstawić na noc. Smażyć na patelni do miękkości. Wężymord gotujemy ok. 30 min w osolonej wodzie . Podawać z bulką tartą przysmażoną na maśle na złoty kolor. Podawać z ugotowaną kaszą i schabem.