Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
ZAWSZE ROBIĘ TO NA WIELKANOC I ZAWSZE W MGNIENIU OKA ZNIKA.JEŚLI CHCESZ ZABŁYSNĄĆ POLECAM!!!!
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 56
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 61
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 301
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 56
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 61
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 301
Składniki
Piersi oczyszczamy myjemy i mielimy (ja robię to w robocie Kasia). Jak już są zmielone dodajemy jajka śmietanę oraz przyprawy -mieszamy. Warto spróbować ja na oko daję. pieprzu nie za dużo żeby mięsko było białe.
Potrzebujemy brytfanki(jednorazowe ) te średnie smarujemy olejem ale tylko aby były nasmarowane np. ręcznikiem papierowym. wlewamy do połowy masę z piersi z kurczaka na jedną brytfankę daję 3 jajka( lub sparzony brokuł tak kilka różyczek) tak rozmieszczamy aby nie było jedno koło drugiego. zalewamy do końca.
Piekarnik nastawiamy na 180st. Następnie biorę blaszkę do ciasta wlewam tak na 3/4 cm wody i wkładam brytfanki . górę przykrywam pergaminem i piekę tak 35/40 min . Pod koniec ściągam pergamin.
Jak mięsko będzie przygotowane i wystudzone rozrabiam galaretkę. A więc zagotowuje 0,5 l wody i dodaję bulionówkę knorra lub zwykła w kostkach(2 szt) jak już rozmieszam i zacznie stygnąć dodaję żelatynę( zawsze na oko) i jak już stężeję oblewam nią pieczeń w pewnym momencie obracam ja i robię tak aby z każdej str była galaretka.
Na koniec robię sosik chrzanowy. Jogurt naturalny, majonez, chrzan i przyprawy mieszam.
Ostatni etap jak już pieczeń gotowa kroję na plastry 1,5 cm i obok stawiam sosik . Nie ma bata wszystko schodzi. PYCHOTA!!!!
PODANE SKŁADNIKI SĄ NA 2 ŚREDNIE BRYTFANKI