Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Inna wersja makaronu, która napewno sprawdzi się w twoim domu.
Deserek, który możemy potraktować również jako rubaszną kolację lub wesołe śn...
Odsłon: 76
Bardzo smaczna, pożywna zupa.
Odsłon: 2877
Kiedy myślimy o swoich urodzinach, często chcemy zabłysnąć czymś wyjątkowym i...
Odsłon: 308
Deserek, który możemy potraktować również jako rubaszną kolację lub wesołe śn...
Odsłon: 76
Bardzo smaczna, pożywna zupa.
Odsłon: 2877
Kiedy myślimy o swoich urodzinach, często chcemy zabłysnąć czymś wyjątkowym i...
Odsłon: 308
Składniki
Makaron gotujemy jak podano na opakowaniu z odrobina soli. Tuż po ugotowaniu przelewamy na sitku zimną wodą tak by zachował sprężystość. Kukurydze i czerwoną fasolkę odsączamy z zalewy i pozostawimy na sitku. Pieczarki kroimy w grube plastry i pozostawiamy na sitku. Oliwki kroimy w cienkie plasterki. Cebulę kroimy w piórka, a piórka przekrajamy na pół. Kiełbasę obieramy ze skórki i kroimy na plastry. Kiełbasę wrzucamy na patelnię i szklimy na łyżce oliwy po chwili wrzucamy cebulę. Smażymy aż do całkowitego wytopienia tłuszczu z kiełbasy, na wolnym ogniu tak by nie przypalić cebuli. Do dużego naczynia przekładamy makaron i skrapiamy oliwą. Dodajemy wszystkie składniki, przyprawiamy całość solą, pieprzem, ziołami prowansalskimi i odrobiną peperoncino. Jeśli macie w swoim ogródku świeże oregano lub świeża bazylię proszę je koniecznie dodać. Przekładamy wszystko do żaroodpornego naczynia i przykrywamy plastrami sera na przemian żółtym i topionym. Na wierzch dodać kilka kleksów ketchupu. Piec pół godziny w temp 200 stopni.